BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  MAGAZİN

Nihat Doğan'a Ekşi şoku!

EKŞİ Sözlük, yazarları hakkında Twitter'da "Ekşici Gav.tlar 2 gündür 200'e yakın entry girmiş"diyen Nihat Doğan'dan şikayetçi oldu.

Abone ol

Nihat Doğan, bu şikayet kapsamında polise ifade verdi. İnternet üzerinde 2 yıl önce başlanan Nihat Doğan-Ekşi sözlük atışmaları,emniyete uzandı.

YAZILAR MAHKEMEYE TAŞINDI

Nihat Doğan, Ekşi Sözlük yazarlarının kendisi hakkında yazdığı yorumlara Twitter hesabında sert cevaplar verdi. Binlerce takipçisi olan Nihat Doğan, Twitter hesabı üzerinden Ekşi Sözlük yazarları hakkında ilk olarak '‘Ekşici gav.tlar 2 gündür 200' e yakın entry girmiş, yine her zamanki sulandırma, mizaha malzeme çıkarma gayreti içinde top çevirme çabası’' tweetini attı ve ardı ardına ağır ifadeler kullanmaya başladı. Doğan, hakkında çeşitli yorumlarda bulunan Ekşi Sözlük yazarları arasında başlayan sözlü ve yazılı tartışma mahkemeye taşındı.

NİHAT DOĞAN HAKKINDA ŞİKAYET

Ekşi Sözlük yöneticileri Cumhuriyet Savcılığı'na başvururak Nihat Doğan hakkında şikayetçi oldu. Şikayetlerinde, Nihat Doğan'ın twitter hesabından kendi siteleri ve yazarlarını hedef alan hakaret içerikli yazılar yazdığını belirten Ekşi Sözlük,sanatçıdan şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Savcılığın talimatı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında Nihat Doğan ifadeye çağrıldı. Emniyette gelen Nihat Doğan, polise twitter üzerinde yazdığı yazılar hakkında ifade verdi. İfadenin ardından Nihat Doğan emniyetten ayrıldı.

Nihat Doğan, daha önce de twitter'de yazdığı, gazeteci-yazar Ahmet Hakan'ın askerden kaçmak için rapor aldığı sözleri için de Ahmet Hakan'ın şikayeti üzerine polise gelerek ifade vermişti.