BIST 9.990
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,49
HABER /  GÜNCEL

Garipoğlu davasında flaş gelişme!

Sevgilisi Münevver Karabulut'u hunharca öldüren Cem Garipoğlu'na yataklık yapan Hayyam Garipoğlu için flaş karar...

Abone ol

Garipoğlu davasında flaş gelişme...! Sevgilisini vahşice öldüren ve bir süre ortalardan kaybolan sonrasında ise yakalanarak cezaevine konulan Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu için kırmızı bülten çıkartıldı.

Sevgilisi Münevver Karabulut’u testereyle keserek öldüren Cem Garipoğlu’nu kayırmaktan 3 yıl hapis cezası alan Hayyam Garipoğlu hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Cezası Yargıtay tarafından 7 ay önce onanan Garipoğlu ortadan kaybolmuştu.

GARİPOĞLU KIRMIZI BÜLTENLE 188 ÜLKEDE ARANACAK

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, yurtdışına kaçtığı bilgisi üzerine Hayyam Garipoğlu hakkında kırmızı bülten çıkartılmasına karar verdi. İnterpol Daire Başkanlığı’nca, Garipoğlu’nun kimlik bilgileri, fotoğrafı ve aldığı cezayla ilgili bilgiler İnterpol’e üye ülkelere bildirildi.

Garipoğlu, bu kararla 188 ülkede aranmaya başlandı. Şu ana kadar Garipoğlu’nun yurtdışına resmi bir çıkışı gözükmüyor. Polis, izine rastlayamadığı Garipoğlu’nun deniz yoluyla Yunanistan’a geçtiği yönünde bilgiler elde etmişti.

NİDA GARİPOĞLU'NA CEZA YOK

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, “Münevver Karabulut Cinayeti” davasında, hakkındaki ceza Yargıtay tarafından bozulan Mehmet Nida Garipoğlu hakkında 'suçluyu kayırma' suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

"Suçluyu kayırma” 283. maddede yer alıyor. İşte o madde

MADDE 283. - (1) Suç işleyen bir kişiye araştırma, yakalanma, tutuklanma veya hükmün infazından kurtulması için imkân sağlayan kimse, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Bu suçun kamu görevlisi tarafından göreviyle bağlantılı olarak işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(3) Bu suçun üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi hâlinde, cezaya hükmolunmaz.

Dolayısıyla Yargıtay’ın bozma kararı sonucu 4.Ağır ceza mahkemesi yeniden duruşma günü verecek ve yeni açtığı duruşmada büyük ihtimalle Yargıtay’ın kararına uyarak bu suç yönünden beraat kararı vereceğini düşünüyoruz. (Çok düşük bir ihtimal ile eski kararında direnebilir ancak ortada açık kanun hükmü gözönüne alındığında direnme kararı vereceğini düşünmüyoruz.) Ancak telefonda belirttiğim üzere eğer söz konusu bozulan dosyada TCK 283.madde dışında başka suç tipleri ile ilgili de hüküm kurulmuş ise bu suç tiplerine ilişkin verilen mahkumiyet veya beraat kararı ayrı değerlendirilecektir.