BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  MAGAZİN

Nihat Doğan orada tarihe not düşmüş

Chavez'in cenazesi için Venezuela'ya giden Nihat Doğan, cenazeye katılmayan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'e böyle seslendi.

Abone ol

Hugo Chavez'in cenazesine katılmak için gittiği Venezuela'dan dönen Nihat Doğan, "Sizin idolünüz olan liderinizin cenazesini kaldırmak da bize düştü" dedi.

Hugo Chavez'in cenazesine katılmak için Venezuela'ya giden Nihat Doğan Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda Nihat Doğan kendisini karşılayan gazetecilere açıklamalar yaptı. Nihat Doğan cenazeye yetişemediği şeklindeki mesaj ve eleştirilere sinirlenerek, "Cenaze falan kaçırmadım. Bir kere yazıklar olsun. Bu cenazeyi kaçırdı haberi Türkiye'de gazeteciliğin bittiğinin resmidir" dedi.

ORADA BOYNUNA SARILIP AĞLAYANLAR OLDU

Doğan, Alitaila'nın (İtalyan Hava Yolları) tarifeli uçağıyla Roma'dan geldiği Atatürk Havalimanı'nda Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda müslümanların yanında yer aldığını ve vefa borcu olduğu için cenazesine katıldığını söyledi. Doğan, gitme nedenini şöyle açıkladı:

"Orada yalnız olmanın üzüntüsünü yaşadık. Çünkü orada yapmış olduğumuz izlenimler, sohbetlerde bana devamlı neden Türkiye'deki gazeteci arkadaşlarımız buraya gelmediler. Sosyalist bildiğimiz arkadaşlar bizi yalnız bıraktı' dediklerinde inanın çok mahcup oldum. Onlara 'ben geldim, gazeteciyim' dedim. Orada boynuma sarılıp ağlayanlar oldu. Kendimi gazeteci olarak tanıtmak zorunda kaldım. Venezüella'da bir yas var. Düşünebiliyor musunuz, hiç bizden olmayan, müslüman olmayan bizim ırkımızdan ve inancımızdan olmayan bir adam dünyanın bir ucundan çıkıp, hakkın ve mazlumun yanında oldu. Mazlumdan taraf oldu ve zalimin karşısında durdu. Bir duruş sergiledi. Şimdi böyle bir duruş sergileyen adama bir vefa örneği gösterip onun bu üzüntülü son yolculuğunda biz de vefalı olmalı ve bunu göstermeliydik. Tek düşüncem buydu."

CENAZE KAÇIRMADIM

Nihat Doğan, cenazeye yetişemediği eleştirilerine yönelik olarak ise, "Cenaze falan kaçırmadım. Bir kere yazıklar olsun. Bu cenazeyi kaçırdı haberi Türkiye'de gazeteciliğin bittiğinin resmidir. Gazetecilik tarihine kara bir lekedir. Eskiden evde oturup haber yapan arkadaşlar vardı da hiç mi internet okumuyorsunuz siz? Adam cenaze nereye defnedilmiş, orada duruyor. İnsanlara sergilenmiş ve insanlar selam veriyorlar cenazeye" dedi.

TARİHE NOT DÜŞTÜK

Doğan Venezüella uçak bilet görüntüsünü kişisel hesabından yayınlanmasıyla ilgili bir soruya da sinirlendi ve  "Arkadaşlar biz burada tarihe not düştük, gittik bir tarihe not düştük. Şimdi bu anlamlı bir ziyaret oldu. Manen de anlamlı bir ziyaret oldu. Bu tip aptal sorularla sulandırmayalım" diye konuştu.

NEREDEYDİNİZ EY YILMAZ ÖZDİL?

Doğan, Chavez'in cenaze törenine katılmayan gazetecilere ilişkin de şunları söyledi:

"Neredeydiniz ey Yılmaz Özdil? Senin yere göğe sığdıramadığın, altı okkalı sanatçılar 'Somali'ye gitmeliydi' dediklerin. Bak üstelik Başbakan'ın uçağıyla da gitmedik. Kendi imkanlarımızla gittik. Bilmeden uçağa atladım, gittim. Hadi gitseydiniz ya? Keşke siz gitseydiniz, niye gitmediniz? Sizin emperyalist düşmanı dediğiniz, sizin idolünüz olan liderinizin cenazesini kaldırmak da bize düştü. Yine sınıfta kaldınız, yine çaktınız"