BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  MEDYA

Nihal Bengisu Karaca'dan dikkat çeken tanzim yazısı

Tanzim satışlarla meyve ve sebze fiyatları inişe geçti. Ancak tansim satış noktalarındaki kuyruklar muhalefetin gündeminde. Tartışmalara katılan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, "Söz konusu gıda ise görüntü teferruattır" dedi.

Abone ol

İstanbul’un 50, Ankara’nın 7 meydanında tanzim satışları devam ediyor.   Araçların önlerinde oluşan kuyruklar ise muhalefetin eleştirilerine maruz kalıyor.

Hükümeti tarımı bitirmekle suçlayan muhalefet, halkın kuyruklara mahkum edildiği görüşünde. Tanzim satışları polemiğine katılan isimlerden Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, , "Söz konusu gıda ise görüntü teferruattır" başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

İNSALARIN NEFES ALMASINI SAĞLAYACAK HER ADIM MAKBULDÜR
“Bu çağda ne tanzimi?”
diyen solcular bile görüyoruz. İlginç. Dar gelirli olmanın çağa mahsus bir şey olmadığını, meyve sebze gibi hayati gıda maddelerinin fiyatının vahşi kapitalizmin keyfine bırakılamayacağını, devletin hiç değilse kriz dönemlerini regule edecek araçlara sahip olması gereken bir aygıt olduğunu en iyi solun bilmesi gerekir.

Araç önündeki kuyruklar elbette iyi bir görüntü vermiyor, biraz daha ucuza gıda almak isteyenlerin bu kadar uzun sıralar oluşturması iç burkucu. Ama 50 gramlık maydanoz demetinin 3 lira, patlıcanın 20, kabağın 15 lira olduğu bir yerde insanların biraz nefes almasını sağlamak için atılmış her adım makbuldür, görüntü de teferruattır. Tanzim satışları devletin serbest piyasa asalaklarına müdahale ederek fiyatları normal seyrine çekme çabası olarak gayet meşru bir tanzim adı üzerinde nizam verme aracıdır.

Nihal Bengisu Karaca'nın yazısının tamamı