BIST 10.191
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.403,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Niğdeli yatırımcılara 'proje' çağrısı

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası, kentte verilecek olan hibe desteklerinden yararlanacak projeler arıyor.

Abone ol

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, üye sanayici ve işadamlarına çağrıda bulunarak, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından verilecek hibe desteklerinden yararlanmak için proje üretmelerini istedi.

NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ecemiş, odanın yayımladığı Ticaret Dergisi'nde yer alan başyazısında yaptığı açıklamada, Ahiler Kalkınma Ajansı'nın önemli oranda faaliyete geçtiğini, gerekli personelin büyük bir kısmını aldığını ve bölge ile ilgili bazı çalışmalar yaptığını belirterek, ajansın yakında kuruluş amacına uygun olarak proje çağrılarına çıkacağını kaydetti. Ecemiş, projeleri kabul edilen firmaların, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının projelerinin belirli bir kısmına hibe desteği elde edebileceklerini kaydetti.

Kısa sürede teslim şart

Niğde'deki işletmelerden kalınma ajansını yakından takip etmelerini ve proje hazırlıklarına bir an önce başlamalarını isteyen Başkan Ecemiş, "Çünkü proje konusunda ajanstan çağrı yapılınca, projeleri kısa zamanda teslim etmek çok önem arz etmektedir" dedi. 

Ajans bizim şansımız

Kalkınma ajansının varlığının Niğde için bir şans olduğunu ifade eden NİTSO Başkanı Ecemiş, "Ahiler Kalkınma Ajansı'nın varlığı Niğde için bir şanstır. Niğde'deki firmalar, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları için şanstır. Ancak bu şansın iyi bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Onun için de firmalarımıza ve diğer kurumlarımıza büyük görevler düşüyor. Orijinal, uygulanabilir, katma değer üretecek ve diğer projelerle yarışabilecek projeler üretmek durumundayız. Oda olarak üyelerimize bu konuda elimizden gelen desteği vermeye de hazırız" diye konuştu.