BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.422,33
HABER /  GÜNCEL

Niğde'deki IŞİD davasında flaş karar!

Niğde Emniyeti’nden gelen, ‘provokasyon olur’ yazısı sonrası mahkeme bir ile alınıyor.

Abone ol

Niğde Ulukışla’da terör örgütü IŞİD üyelerinin, 2’si güvenlik görevlisi 3 kişiyi öldürmeleri ile ilgili Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava başka bir ile gönderiliyor.

Niğde Emniyeti’nden gelen, ‘provokasyon olur’ yazısı sonrası mahkeme, yarın duruşması yapılması beklenen davanın dosyasını Adalet Bakanlığı’na gönderilmek üzere savcılığa teslim etti. 'Hayalet komutan' lakaplı Heysem Topalca'nın da sanıkları arasında olduğu davanın ilk duruşması geçtiğimiz 12 Ocak’ta yapılması beklenirken, çeşitli gerekçeler gösterilerek 9 Şubat’a ertelenmişti.

Geçtiğimiz yıl 20 Mart’ta Niğde Ulukışla’da yaşanan olayda, Astsubay Adil Kozanoğlu, polis memuru Adem Çoban ve kamyon şoförü Turan Yaşar’ı öldüren, çok sayıda polis ve askeri de yaralayan ŞİD üyeleri ve onlara yardım eden kişiler ile ilgili dava Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldı. Davanın ilk duruşması 12 Ocak’ta yapılacaktı. Ancak mahkeme çeşitli gerekçeler göstererek duruşması 9 Şubat’a erteledi.

MAHKEME TEDBİRLERİ SORDU

Ancak, Niğde Ağır Ceza Mahkemesi, Emniyet ve Valilik arasındaki yazışmalarda, davanın başka bir ile alınmasının kararlaştırıldığı ortaya çıktı. Mahkeme, 29 Ocak’sa Niğde Emniyet’ine yazdığı yazıda, 9 Şubat’taki duruşma için ne tür önlemlerin alındığı soruldu. Emniyet bir gün sonra mahkemeye gönderdiği yazıda, yaklaşan seçimleri de gerekçe göstererek, davanın ‘provokasyon’ gerekçesi yapılabileceği iddia edildi.

'TAKAS EDİLDİLER' SÖYLENTİSİ

Emniyet’in yazısında, tutuklu bulunan IŞİD üyelerinin takas edildiği söylentileri yayılarak davaya olan ilginin arttırılmak istendiğine işaret edildi. Emniyet'in yazısında Nigde’de yapılması durumunda hem şüphehilerin hem de kamu güvenliğinin zarar görebileceğini savundu.