BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.381,69
HABER /  DÜNYA

New York a Türk Günü Festivali

Amerika'daki Türkler New York'ta düzenlenen festivalde buluştu. Törenler oldukça çoşkulu geçti.

Abone ol

ABD'nin New York kentinde düzenlenen 29. Türk Günü Festivali başladı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından, BM binası ve Türkevi'nin yanındaki Dag Hammarskjold Plaza'da düzenlenen 29. Türk Günü Festivaline, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, beraberindeki TBMM milletvekili heyeti, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve New York Başkonsolosu Mehmet Samsar katılıyor.

TADF Başkanı Kaya Boztepe tarafından başlatılan Türk Günü Festivalinin başlangıcında modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Festivalde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bandosu ve Takımı tören alanına büyük alkışlar eşliğinde geldi ve bando İstiklal Marşını çaldı.
Hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşının ardından büyük alkış koptu.Törende, Amerikan ulusal marşı da Passaic bandosu tarafından çalındı.

Tören, büyük bir coşkuyla Mehter Takımının marşlarıyla devam ediyor.

Türk Günü Yürüyüşü dolayısıyla New York ve New Jersey'de yaşayan Türkler ellerinde Türk bayraklarıyla coşku içinde festival alanını doldurdular.

Bu arada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Büyükelçi Tan, Başkonsolos Samsar, AK Parti Milletvekili Edibe Sözen ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi.