BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

New York Times: Tüm ipler Erdoğan'da!

1 Kasım seçim sonuçlarını ele alan New York Times, AK Parti'nin yüzde 49'luk oy oranını ve tek başına iktidarını "Şiddetle gelen zafer ile artık tüm ipler Erdoğan'ın elinde" diye yorumladı.

Abone ol

1 Kasım seçimlerinin AK Parti’nin yüzde 49 ile tek başına iktidar olmasıyla sonuçlanmasının ardından ABD’nin önde gelen gazetesi New York Times (NYT) dünkü başyazısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve “Erdoğan’ın şiddetle gelen zaferi” başlığıyla Türkiye’deki seçimlere ayırdı.

NYT'de yer alan yazıda  “Korkan seçmeni AKP’nin tarafına çeken Erdoğan’dır” ifadelerini kullanıldı.  

"TÜM İPLER TEK BİR ADAMIN ELİNDE"

New York Times gazetesinin dış politika yazarı Roger Cohen, “Erdoğan’ın şiddetle (gelen) zaferi” başlığıyla Türkiye seçimlerine dair değerlendirmede bulundu. Cohen, “Erdoğan için farkı yaratan unsur şiddet oldu. Bu sayede ‘istikrar’ bir anda seçimlerin anahtar kelimesi haline geldi. ... Şimdi Türkiye’de tek parti yönetimi geri geldi ve tüm ipler tek bir adamın elinde” ifadeleriyle seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkisinin olduğunu ifade etti.

"ERDOĞAN GÜCÜNÜ NASIL KONSOLİDE ETTİ?"

Gazetede yer alan “Erdoğan gücünü nasıl konsolide etti?” başlıklı başka bir haberde ise, Erdoğan’ın partisini zafer için nasıl konuşlandırdığı şu başlıklarla değerlendirildi:

“Rakiplerin dengesini bozarak, Kürtlerle savaşı yeniden canlandırarak, medyaya baskı yaparak, Putin gibi başbanlık sırasında kullandığı güçleri Cumhurbaşkanlığı dönemine de elinde tutarak, kendine gösterişli bir saray inşa ederek, siyasi rakiplerini susturarak, sosyal medyayı şeytanlaştırarak, isyanları boğarak.”