BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,74
HABER /  DÜNYA

New Jerseyde sakalı şerif heyecanı

ABD'nin New Jersey eyaletinin Paterson şehrindeki Ulu Camide Sakal-ı Şerif 6 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Abone ol

New Jersey eyaletinde Türklerin en yoğun olarak yaşadığı bölge olan Paterson'daki Ulu Cami İmamı Dr. Özcan Güngör, İslam camiası dışındaki bazı insanların Sakal-ı Şerife tapınma gibi yanlış bir anlam yükleyebildiklerine dikkat çekerek, ''Peygamberimizden kalan bir emanete vefa göstermek, ona sahip çıkmak, onun sadece 'kıl' kısmına değil, Efendimizden emanet olma kısmınadır, buna sahip çıkmak anlamındadır'' diye konuştu.

1516 yılında Yavuz Sultan Selim'in kutsal emanetleri İstanbul'da toplamasıyla birlikte Sakal-ı Şeriflerin de layık olduğu şekilde korunmasının sağlanmaya başladığını belirten Dr. Güngör, ''Türk Milleti Efendimizden kalan kutsal emanetlere son derece hassasiyet gösteren bir millettir'' dedi.

Şahsi gayretleri ile Sakal-ı Şerifi camilerine getirdiğini belirten Ulu Cami Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gegre de ''Peygamber Efendimizin vücudundan dünyada kalan tek şey Sakal-ı Şerifleridir. Ondan bir sakal tüyünü camimize getirmek benim için çok büyük bir mutluluk. Aynı mutluluğu cami cemaati de yaşıyor'' diye konuştu.

1 Eylüle kadar Ulu Cami'de kalacak olan ve yoğun ilgi gösterilen Sakal-ı Şerif 2 Eylül 2009'da yine New Jersey Paterson şehrindeki Karaçay Camisinde ziyaret edilebilecek.