BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  GÜNCEL

Nevşehir Valiliği kararı ne yarın okullar tatil mi?

NEVŞEHİR Valiliği okullar yarın tatil mi sorusuna yanıtı hava durumuna göre verecek. Yarın yani 14 aralık 2016 çarşamba günü Nevşehir'de okulların tatil olma ihtimali yüksek. Valiliğin kararı bekleniyor.

Abone ol

NEVŞEHİR'de yoğun kar yağışı etkili olunca yarın yani 14.12.2016 çarşamba günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı için gözler valiliğe döndü. Nevşehir Valiliği okullar tatil mi sorusuna ilerleyen saatlerde karar verecek. 

Meteorolojinin sitesinde yer alan uyarıya göre Bursa'da bugün başlayan yoğun kar yağışı yarın da devam edecek. Balıkesir, Kocaeli, Bolu ve Düzce de kar dalgasının vuracağı iller listesinde. Bu illerde kuvvetli kar kent merkezlerinde 10 – 20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm arasında kar örtüsü bırakacak.

NEVŞEHİR VALİLİĞİ OKULLAR TATİL Mİ?

NEVŞEHİR hava durumu raporuna göre salı günü başlayan kar yağışı asıl etkisini çarşamba, perşembe ve cuma günü gösterecek. Kar yağışı sebebiyle okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Buna Nevşehir Valiliği kar yağışına bakarak karar verecek.

HAVA SICAKLIĞI ÇOK DÜŞECEK

Türkiye'yi salı gününden itibaren etkisi altına alacak yeni soğuk hava dalgası ile sıcaklıklar çok düşecek. Kuzeybatı kesimlerden başlayarak sıcaklık mevsim normallerinin de altına inecek. Haliyle don olayları görülecek. Bir çok il de yarın okullar tatil olabilir.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Basra alçak basınç sistemi etkisindeki Doğu Anadolu bölgesinde kar hayatı olumsuz etkiliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Iğdır'da 1, Tunceli ve Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan, Erzurum ve Kars'ta 1, Ağrı'da 3 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır'da 6, Erzincan'da 5, Ağrı ve Tunceli'de 4, Erzurum'da 3, Kars ve Ardahan'da 2 derece olması öngörülüyor. Kar kalınlıkları Ardahan'da 15, Ağrı'da 10, Erzurum'da 9 ve Kars'ta 1 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede bugünden itibaren özellikle yüksek kesimlerde etkili olmaya başlayan kar yağışının 15 Aralık Perşembe günü sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini ifade ederek, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

METEOROLOJİDEN BU İLLERE UYARI VAR

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de yer yer yoğun kar ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren perşembe günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde aralıklı olarak devam eden yağışlar etkisini artıracak. Adıyaman'da yer yer kuvvetli yağmur, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzeybatılı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. 

Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve yoğun yağışlar sebebiyle oluşabilecek çatı uçması, ağaçların devrilmesi, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu. 

FIRTINA KARADENİZ'İ VURDU

Doğu ve Batı Karadeniz'de fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkili olan soğuk hava ile kuzey ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı devam edecek. Bölgenin kuzey iç ve batı kesimlerde fırtına etkili olacak.

Batı Karadeniz'de rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (60-75 kilometre/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi, yarın sabah etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'de ise rüzgarın, akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8  kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği, yarın öğlen etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranması gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDEKİ HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Edirne dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; ilk saatlerde yağmur, zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öğle saatlerinden sonra Sakarya, Bursa, Yalova ve Balıkesir'in doğusunda yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey yönlerden kuvvetli (40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu

EDİRNE °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

ISTANBUL °C, 6°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU NASIL
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Manisa civarlarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey yönlerde kuvvetli (40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklıyağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

IZMIR °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sabah saatlerinde aralıklı yağmurlu

KÜTAHYA °C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

UŞAK °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKDENİZ BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusunda kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Öğle saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

OSMANİYE °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Bölgenin kuzeybatısında öğle saatlerinden sonra kuzey yönlerden kuvvetli( 40-70km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

KONYA °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

NEVŞEHİR °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı

NİĞDE °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yoğun karla karığık yağmur ve kar yağışlı

BOLU °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SİNOP °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yoğun karla karığık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, öğle saatlerinden sonra yoğun karla karığık yağmur ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Doğu Karadeniz ve Ordu, Tokat çevrelerinde yoğun şekilde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAYBURT °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜMÜŞHANE °C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; zamanla bölgenin batısında ve Erzurum, Ardahan, Muş, Ağrı, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, yoğun olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

IĞDIR °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saaatlerinde kar yağışlı

VAN °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bölgenin genelinde yer yer kuvvetli şekilde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

GAZIANTEP °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur, zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

MARDİN °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur, zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

SİİRT °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur, zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı