BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.388,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nevşehir il oluşunu kutladı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'in İl oluşunun 56. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Abone ol

20 Temmuz 1954 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile ilçelikten il haline getirilen Nevşehir, özellikle son 6 yıl içerisinde birbiri ardına geliştirilen projelerle Türkiye'nin cazibe merkezi haline geliyor.

Ünver, sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerler ile Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli merkezlerinden biri olarak değerlendirilen Kapadokya bölgesinin ana idari merkezliğini üstlenen Nevşehir'in ,dünyada taşıdığı misyonuna uygun bir şehir haline getirilmesi için yoğun bir tempo içerisinde çalıştıklarını belirtti.

Nevşehir'in şehircilik modelinin sistematik olarak geliştirilmesi için bir çok alt ve üst yapı yatırımlarına yöneldiklerini vurgulayan Ünver,bu kapsamda 6 yılı aşkın süreçte ortaya koydukları çalışmaların bedelinin 1 Milyar TL'ye ulaştığını ifade etti.

Her yönüyle bir dünya kenti görünümünün kazandırılması için Nevşehir Belediyesi olarak etkin hizmetlerin son yıllarda ciddi manada arttığına işaret eden belediye başkanı Hasan Ünver,50 yılda Nevşehir için sağlanan yatırım kaynağının sadece 6 yıllık süre içerisinde iki katına ulaştığını kaydetti. Planlı, ilkeli ve her türlü gelişimlere açık bir ölçekte uyguladıkları projelerin ,yıllardan beri etkin hizmet beklentisi içerisinde bulunan Nevşehirlilerin hizmetine sunulması için mesai tanımaz bir anlayış içerisinde çalışmalar yaptıklarını anlatan Ünver, dev ölçekteki yatırımların bu yıl içerisinde halkın hizmetine sunulacağını vurguladı.

Kapadokya bölgesinin tanıtımı amacıyla da reform
niteliğinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Uluslar arası Yerel Yönetimler Dünya Barış Konferansı ile de 150 ülkeden Nevşehir'e gelen 2000 e yakın yerel yönetici, akademisyenin bölgeyi daha yakından tanıma imkanı bulduğunu hatırlattı.

Ünver, "Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğüm Nevşehir'imizin her alanda gelişip kalkınması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Tüm amaç ve hedefimiz daha yaşanılır bir kent ortaya çıkartabilmek.Bu çalışmalarımızda bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ,değerli hükümet kabinesi üyeleri ve Sayın Milletvekillerimiz Rıdvan Köybaşı, Erdal Feralan ve Mahmut Dede'ye tüm hemşerilerimin adına teşekkürlerimizi sunuyorum.Bir ekip anlayışı içerisinde, gelecek on yıllar için değil,gelecek yüz yıllara bizleri taşıyabilecek projeleri kazandırma azim ve kararlılığı ile çabalıyoruz.

İnanıyorum ki 6 yıllık süre içerisinde Nevşehir daha farklı bir kent haline geldi.Çağdaş kent dokusunun gereklerine uygun bir yapı içerisinde Nevşehir, Türkiye'nin yükselen yıldızı olacaktır.Nevşehir'in İl haline getirilişinin 56. yılında değerli halkımızla bir ve beraber olarak daha nice günler geçirmemizi diliyor, sağlık , mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyor saygılar sunuyorum." dedi.