BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,88
ALTIN 2.415,96
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'ın son kalesine dokunulmuyor

Deniz Baykal'ın memleketi ve kalesi Antalya'da il başkanlığına dokunulmadı.

Abone ol

CHP’de İzmir il başkanı Ekrem Bulgun’un istifasının ardından, ‘’Baykalcı son kale de düştü’’ yorumları yapılırken, Baykal’ın memleketi ve kalesi Antalya’da il başkanlığına dokunulmadı.

Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan istifasından tam 12 gün sonra gerçekleştirilen kurultay sonrası partide Baykal'ın izleri silinmeye başlandı. Baykalcı Ağrı, Samsun, İzmir, Adana ve Hatay il başkan ve yönetim kurulu üyeleri de görevden alındı ya da istifa etti.

Kılıçdaroğlu rüzgarından etkilenmesine rağmen, destek bildirisine imza atmayan Baykal'ın memleketi Antalya yönetimi ise halen görevde bulunuyor. CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken'in Genel Merkez ile aralarında bir sorun olmadığı ve çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

SOL YUMRUKLU KILIÇDAROĞLU

Kılıçdaroğlu'nun Haziran ayı sonunda gerçekleştirdiği iki günlük Antalya ziyareti sırasında yönetim ve partililerle yakından ilgilenen ve "Birileri dört gözle bir sorun çıkmasını beklese de çıkmayacak. CHP kurumsal bir partidir. Kişiler değişebilir, kimsenin kişilerle işi olmaz" açıklamasını yapan Ülken, Baykal'dan da övgü aldı.

Bu arada Antalya il başkanı Ülken de, il örgütünün resmi internet sitesine Baykal'ın hemen yanına Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun "Sol yumruğu sıkılı" fotoğrafını koydu. Sitede Kılıçdaroğlu'nun il ziyareti de "Antalya'da Kılıçdaroğlu Bayramı" başlığıyla çok sayıda haber ve fotoğrafla da yer aldı. (Gazeteport)