BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

Balyoz sanığı 'El Kaide' şüphelisi

57 kişinin öldüğü, 700 kişinin yaralandığı El Kaide saldırısıyla ilgili şok bir gelişme yaşandı!..

Abone ol

Balyoz soruşturmasında tutuklanan emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, aramada ele geçen belgeler sebebiyle El Kaide'nin kanlı eylemlerinden sorumlu tutuldu. Savcılar, yeni soruşturma istedi.

Balyoz Darbe Planı soruşturmasında tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı eski Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi (SAREM) Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, El Kaide şüphelisi oldu. Balyoz savcıları El Kaide tarafından gerçekleştirilen iki sinagog, İngiliz Konsolosluğu ve HSBC'ye yapılan saldırılarla ilgili Tanyeri' hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçlamasıyla yeni bir soruşturma istedi.

EYLEMLERDEN TANYERİ SORUMLU!

Taraf'ın haberine göre, Balyoz soruşturmasını yürüten savcılar, 2003 yılında gerçekleştirilen saldırılarla ilgili yeterli delil bulunamadığı için emekli Tuğgeneral Tanyeri hakkında ayrı bir dava açmadı. Ancak Balyoz iddianamesinde, İstanbul'da El Kaide tarafından gerçekleştirilen 57 kişinin hayatını kaybettiği ve 700 kişinin yaralandığı kanlı eylemlerden Tuğgeneral Tanyeri de sorumlu tutuldu. Tanyeri'ye 'tasarlayarak öldürme' suçlaması yöneltilerek ayrı bir soruşturma açılması talep edildi. İddianamenin kabul edilmesi durumunda, Tanyeri hakkındaki dosya, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki El Kaide davasıyla birleştirilecek.

'NOT BENİM DEĞİL' SAVUNMASI

Emekli Tuğgeneral Tanyeri, El Kaide örgütünün Türkiye yapılanması tarafından 15-20 Kasım 2003'de gerçekleştirilen saldırılarına ilişkin şüpheli olarak ifade vermişti. Tanyeri'ye kendisinden ele geçirilen not defterinde yer aldığı iddia edilen 'Gökkuşağı deterjan' notuna ilişkin sorular yöneltilmişti.

Gerçekleştirilen saldırılarda kullanılan bombaların imal edildiği öne sürülen Gökkuşşağı deterjan firmasınının isminin yer aldığı notun, kendisine ait olmadığını iddia eden Tanyeri, kendi el yazısı ile notun karşılaştırılmasını istemişti. Tanyeri, Balyoz soruşturmasında ele geçirilen 80 sayfa belgenin de kendisine ait olmadığını iddia etmişti.