BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

PKK'yı bırak mevlide bak!

PKK, İskenderun'da 6 askeri şehit ettiği saldırıya, askerî üsleri görüntüleyerek hazırlanırken istihbarat mevlitteymiş!

Abone ol

Star gazetesinin dünkü haberine göre, 31 Mayıs'taki saldırıdan önce teröristler, Deniz İkmal Destek Komutanlığı Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'nı her açıdan görüntüledi.

Mevziler ve atış mesafelerini içeren detaylı dosyalar oluşturuldu. Fotoğraf ve video kayıtlarına, üsteki nöbet değişimiyle ilgili bilgiler de eklendi. 2009'un ikinci yarısında yapılan bu hazırlık, ilgili komutanlık ve İskenderun'da görevli Askerî İstihbarat tarafından fark edilmedi. Söz konusu birimler o sırada 6. Kolordu'nun resmi emriyle şehir merkezindeki halı saha turnuvalarını, mevlit ve helva dağıtım törenlerini takip ediyordu.

PKK'lıların, Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası ve 51. Bakım Merkezi Komutanlığı'na saldırı hazırlığında oldukları tesadüfen öğrenildi. 2009 Aralık'ta bir çatışmada öldürülen PKK'lılardan, iki birlikle ilgili çalışmaların dosyaları çıktı. Teröristin üzerinden çıkan fotoğrafları inceleyen Hatay İl Jandarma Komutanlığı, fotoğrafları çekilen birliklerin komutanlıklarını ziyaret ederek görüntüler ve saldırı hazırlığına ilişkin belgeleri gösterdi. "Mevcut bir terörist eylem tehdidine karşı önlemler" konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Çalışma, İl Jandarma Albay Vedat Çolak'ın oluruyla resmi belgeye dönüştürüldü. Ancak PKK'lıların iki birlik etrafında farklı günlerde ve uzun saatler boyunca görüntü almaları, birliği her açıdan fotoğraflamaları ve bütün hareketlilik bilgilerini tespit etmeleri sırasında askerî istihbarat birimleri ve diğer görevliler tarafından fark edilmemeleriyle ilgili soruşturma açılmadı. Saldırı hazırlığının yapıldığının bildirilmesine rağmen konuya ilişkin özel askerî istihbarat çalışması yapılmazken, 31 Mayıs 2010'da birliğe saldırı gerçekleşti ve 6 Mehmetçik şehit oldu.