BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,57
ALTIN 2.384,86
HABER /  DÜNYA

Netanyahu'dan son dakika iptali

İsrail Başbakanı Netanyahu, muhalefetteki Kadima partisi lideri ile son anda anlaşmaya varınca erken seçime gitme kararını iptal etti.

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'de kurulacak yeni hükümetin Filistinlilerle barış istediğini söyledi.

Muhalefetteki Kadima partisi lideri Şaul Mofaz ile geniş tabanlı bir hükümet kurulması konusunda anlaşmaya varılması üzerine erken seçime gitme kararını iptal eden Netanyahu, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Netanyahu, Mofaz ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni hükümetin İsrail'deki siyasete istikrar getirmesini, sorumluluk sahibi bir hükümet bütçesini kabul etmesini ve Filistinlilerle barış görüşmelerini ''sorumluluk bilinciyle'' sürdürmesini istediğini söyledi.

Yeni koalisyon ortağı Mofaz ile İran konusunda görüşmelerde bulunduğunu belirten Netanyahu, konu hakkında ''ciddi ve mesuliyetli'' görüşmelere devam edeceğini belirtti.

Mofaz'ın, İsrail'in tek başına hareket ederek İran'ın nükleer tesislerinin bulunduğu alanlara saldırı düzenlemesine karşı çıktığı biliniyor.

Netanyahu başkanlığında yeni kurulacak geniş tabanlı hükümet, 120 sandalyeli İsrail parlamentosunda 94 milletvekilinin desteğine sahip olacak.