BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,55
HABER /  DÜNYA

Netanyahu Arabistan'ı çileden çıkardı

"Kudüs, bizim başkentimiz" diyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklaması Suudi Arabistan'ı kızdırdı.

Abone ol

Suudi Arabistan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ziyareti sırasında yaptığı değerlendirmeleri şiddetle kınadığını açıkladı.

Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)'ya demeç veren resmi bir yetkili, "İşgalci İsrail otoritesinin Başbakanı, Filistinlilerin, Arapların ve Müslümanların Kudüs-ü Şerif üzerindeki haklarını açıkça göz ardı etmektedir. Bu davranışla Filistinlilerin şer-i hakları-ki bu hakların başında işgal altındaki Kudüs-ü Şerif gelmektedir- hiçe sayılmaktadır. Bununla birlikte uluslararası barış girişimi çabaları da baltalanmaktadır." dedi.

İsmini açıklamayan yetkili, "Garip ve dehşetli olan da, İsrail Başbakanı'nın bu açıklamaları yapmak için ABD ziyaretini fırsat olarak kullanmasıdır. Aynı yetkili, ABD Başkan Yardımcısı'nın son İsrail ziyareti sırasında daha fazla kanun dışı yerleşim birimlerinin inşasını ilan eden kasıtlı bir açıklama yapmıştı." ifadelerini kullandı. Haberde, Suudi Arabistan'ın uluslararası toplumu, "İsrail'in tek taraflı, sert ve barış girişimlerine direnen siyaseti karşısında sorumlu davranmaya davet ettiği" kaydedildi.

Açıklamada, "Suudi Arabistan, İsrail'in uluslararası iradeye direnen, meydan okuyan ve kanunlarını ihlal eden kibirli siyasetiyle ilgili olarak Ortadoğu Dörtlüsü'nden açıklama beklemektedir." denildi.

Washington'ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Netanyahu, Kudüs'ten vazgeçmeyeceklerini açıklamıştı. Netanyahu, Washington'da ABD'ye meydan okuyarak, "Yahudi halkı Kudüs'ü 3 bin yıl önce inşa ediyordu, bugün de inşa ediyor. Kudüs, bizim başkentimiz." diye konuşmuştu.