BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

Kamyonun ihbarcısı fos çıktı!

Ankara'yı karıştıran ihbarcının gönderdiği maili, kendi hesabına kaydeden öğrencinin evinde arama yaptı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rutin mühimmat sevkiyatı yapan kamyonunu mail yoluyla 'Kirli silahları sevkediyorlar' diye ihbar eden 'Mehmet Ali' rumuzlu kişinin bulunduğu haberi heyecan yarattı.

Ancak haberin kahramanının ihbarı yapan mail adresi olaydan sonra merak edip aldığı ortaya çıktı. Üniversite öğrencisi gencin iki bilgisayırına el konuldu.

Polis ekipleri, Ankara'daki askeri mühimmat yüklü kamyonun ihbarıyla alakalı soruşturma kapsamında, gerçek ihbarcının kullandığı, elektronik posta adresini kendi adına kaydettiren Balıkesirli üniversite öğrencisi A.B.A.'nın evinde arama yaptı.

Alınan bilgiye göre, Dursunbey ilçesinde ikamet eden A.B.A., telefonla kendisini arayan polislere yerini söyledi. Ankara ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden oluşan ve aralarında TEM, istihbarat ve Bilişim Suçları Bürolarından görevlilerin de bulunduğu 10 polis tarafından A.B.A.'nın evinde arama yapıldı. Dursunbey Cumhuriyet Savcısı'nın da hazır bulunduğu; gencin babası, annesi ve ablasıyla birlikte kaldıkları evde yapılan aramada, A.B.A.'nın dizüstü bilgisayarı ile ablasının dizüstü bilgisayarı, 1 adet harici depolama aracı ve 1 adet usb belleğe incelenmek üzere el konuldu.

A.B.A., "Geçtiğimiz hafta İHA'ya yaptığım açıklamalar doğrultusunda emniyet birimleri benimle temas geçtiler. Gerçek ihbarcının ben olmadığımı onlara anlattım. Dursunbey Cumhuriyet Savcısı ile birlikte emniyetten çok sayıda görevli evimize geldi. Benim ve ablamın kullandığı laptopları aldılar. Bir de harici hard disk ile usb bellek vardı, onu aldılar. Benden bilgisayarımın ve programlarımın şifrelerini istediler hepsini verdim. Daha sonra evden ayrıldılar, bilgisayarımı ve mailleri Ankara'da inceledikten sonra iade edecekler" dedi.

A.B.A., bazı haberlerde kendisiyle ilgili gerçek ihbarcı imiş gibi söz edilmesinden büyük rahatsızlık duyduğunu, herhangi bir gözaltı veya yakalanma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, sadece söz konusu e-posta adresiyle alakalı bilgisine başvurulduğunu söyledi. Polis, gerçek ihbarcının kullandığı sahte e-posta adresini kendi adına kaydettiren Balıkesirli gencin bilgisayarındaki verilerden gerçek ihbarcıya ulaşmaya çalışıyor.