BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Genç kızı böyle kurtardılar

Sokakta yürürken zorla kaçırılan genç kızın kurtuluş hikayesi filmleri aratmadı. Polis başarılı bir planla kızı kurtardı.

Abone ol

Üsküdar'da annesi ile yürüyen genç kız sokak ortasında 4 kişi tarafından bir araca bindirilerek zorla kaçırıldı.

Genç kız, annenin şikayet üzerine harekete geçen polisin hazırladığı filmleri aratmayacak plan sayesinde kurtuldu.

Polis zorbaya "İGDAŞ'tan geldik pencereye çık, evrak vereceğiz." dedi. Pencereye çıkan şahıs kolundan yakalanarak demir parlaklıklara kelepçelendi.

Olay dün saat 08.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre işe gitmek için Üsküdar Bulgurlu Mahallesi'ndeki evinden annesi Saniye K ile birlikte çıkan 27 yaşındaki Serpil K.'nın önü Yıldırım Sokak'ta, daha önce de kendisini kaçırmak isteyen kişilerce kesildi. Murat G.(29) ve 3 kişinin bulunduğu 34 EH 2999 plakalı araca zorla bindirilen Serpil K. 'nın annesi şahıslara engel olmak istedi, fakat yaşanan arbede de düşerek hafif şekilde yaralandı. Bu arada 4 kişi Serpil K. ile birlikte kayıplara karıştı.

FİLM GİBİ PLAN

Olayın ardından Saniye K. Doğancılar Polis Merkezi'ne giderek polisten yardım istedi. Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Genç kızı zorla kaçıran Murat G.'in gidebileceği muhtemel adresleri tespit edildi. Üsküdar Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri kaçırılan kızın Sultanbeyli'nde bir adreste alıkonulduğu bilgisine ulaştı. Serpil K. 'nın, Battalgazi Mahallesi Deva Sokak üzerinde tek katlı bir evde tutulduğunu öğrenen polis ekipleri, kurtarma operasyonu için hazırlanan planı uygulamaya başladı.

İGDAŞ'TAN GELDİK

Genç kızın tutulduğu evin kapısını çalan sivil polis ekipleri, Murat G. kapıyı açmasını istedi. Olumsuz yanıt alan polisler, Murat G.'ye "İGDAŞ'tan geldik pencereye çık, evrak vereceğiz." dedi. Pencereye çıkan Murat G. dışarıda bekleyen polisler tarafından kolundan yakalanarak pencereye kelepçelendi. Murat G.'yi etkisiz hale getiren polisler, Serpil K.'dan kapıyı açmasını istedi. Genç kız kapının Murat G.'nin evde olmayan babası tarafından kilitlendiğini söyledi. Bunun üzerine mahalle sakinlerinden ev sahibinin telefonunu alan polis, ev sahibinden yedek anahtarı getirmesini istedi.

KIZIN BELİNİ İNCİTMİŞLER

Ev sahibinin getirdiği anahatar ile kapıyı açan polisler, yaşadığı korkunun etkisiyle dışarı çıkmak istemeyen genç kızı "kimseden korkmana gerek yok." diyerek teselli etti. İkna olan ve polisin kolunda dışarı çıkan Serpil K. belini tutarak yürümesi dikkat çekti. Genç kızın kaçırıldığı araçta dikkat çekmemesi için Murat G. ve arkadaşları tarafından şiddete maruz kaldığı ve belini incilttiği öğrenildi.

Demir parmaklıklara kelepçelenen Murat G. polisler tarafından alınarak, Üsküdar Asayiş Büro Amirliği?ne götürdü. Polis 2 bin TL karşılığında genç kızı kaçırmaya yardım ettiği iddia edilen 3 kişiyi arıyor. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.