BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'dan kaç Aytaç Durak çıkar?

Bu soruya yanıtı veren CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş. Ateş'in iddiası Gökçek'i çok kızdıracak.

Abone ol

Belbeton yolsuzluğu ile çalkalanan Ankara'da tartışmalar kızıştı. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, "Ankara'dan 50 Aytaç Durak çıkar" dedi.

Başbakan Erdoğan'a seslenen Ateş, Başbakan Adana'nın yanı sıra savcıları Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerini araştırması için göreve çağırsın" talebinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Belbeton şirketindeki 3 milyon liralık usulsüzlüğün ortaya çıkmasının ardından önemli iddialar ortaya atılmaya devam ediyor. Hürriyet Ankara'ya konuşan CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Belbeton şirketiyle ilgili geçtiğimiz yıl Meclis'e bir soru önergesi verdiğini belirterek şunları söyledi:
"Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kamuoyuna usulsüzlüğün belediye tarafından ortaya çıkarıldığını yansıttı, ama belediye müfettişlerini verdiğimiz soru önergesi üzerine harekete geçirdi. Belediye şirketleri hakkında usulsüzlük ortaya çıkması için ya soru önergesi verilmesi gerekiyor ya da gazetecilerin yazması gerekiyor. Bunun dışında bir denetim mekanizması işlemiyor."

KİM BU 23 BELEDİYE ÇALIŞANI
Bu hareket, yolsuzluğun belediye üst yönetimine sıçramaması için yapılmıştır. 23 belediye çalışanına soruşturma açıldığı söyleniyor. Kimdir bu belediye çalışanları. Soru önergemize verilen yanıtta, şirketin Türk Ticaret Kanununa göre denetlendiği ve istenilen belgelerin ancak şirket taarfından verileceği yazılmış. Madem bu şirket Türk Ticaret Kanununa göre denetleniyor, bu belediyeciler bu şirkette ne yapıyordu?

50 TANE AYTAÇ DURAK
Sayın Başbakan Aytaç Durak'la ilgili savcıları göreve çağırmıştı. Ben de ona çağrıda bulunuyorum. Savcıları Ankara Belediyesinin şirketlerinin araştırılması yönünde göreve çağırsın. Ankara'da 50 tane Aytaç Durak çıkar."