BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,61
ALTIN 2.382,74
HABER /  GÜNCEL

Nesimi Çimen mezarı başında anıldı

Sivas olayları sırasında hayatını kaybeden Nesimi Çimen, olayların 21. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan CHP İstanb...

Abone ol

Sivas olayları sırasında hayatını kaybeden Nesimi Çimen, olayların 21. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma törenine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Onların sanatlarını, eserlerini ve fikirlerini hep beraber yaşatacağız” dedi.
Nesimi Çimen’in Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene Nesimi Çimen’in oğlu Mazlum Çimen, kızı Zeynep Altıok Akatlı ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, dostları ve sevenleri katıldı. Nesimi Çimen’in mezarına karanfil bırakan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, şöyle konuştu: “Sivas’ta hayatını kaybeden, Sivas’ta yakılan Nesimi Çimen’in mezarı başındayız. Sembolik olarak Nesimi Çimen’in mezarı başındayız. Diğer tüm hayatını kaybeden aydınlarımızı anmak için buradayız. Onlar insan sevgisi ile dolu kişilerdi. Onların sanatını onların eserlerini ve fikirlerini hep beraber yaşatacağız. Artık Türkiye’nin bu döngüden, etrafında hilafetin ilan edildiği döngüden, etrafında Sivas’taki karanlığı başka ülkelere ihraç etmiş olan döngüden kurtulacağı günler için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz.”
(İHA)