BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.384,29
HABER /  POLİTİKA

İçişleri Komisyonu'nda tartışma! TIKLA İZLE

'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı' İçişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Görüşmelere partilerin katılımı ve ilgisi oldukça büyük oldu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

İçişleri Komisyonu toplantısına komisyon üyesi milletvekillerinin yanı sıra Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup başkanvekilleri Oktay Vural ve Yusuf Halaçoğlu, BDP Grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile komisyon üyesi olmayan milletvekilleri de katıldı.


Tasarı görüşmesinin başında yine basın dışarı çıkarılmak istendi. Bu sebeple tartışma çıktı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, basının dışarı çıkarılmasına tepki gösterdi.

MİLLETİN GÖZÜNÜ KAPATAMAZSINIZ

Tasarının görüşülmesine başlanılamayacağını belirten Vural, "Milletin gözünü kapatamazsınız, milletten kaçıramazsınız. Terör örgütünün tehdidiyle bir komisyon çalıştırılamaz." dedi.

a02123758.jpg

ŞOV YAPAMAZSINIZ 

Bu sözlere HPD'li milletvekilleri sert tepki gösterdi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Oktay Vural'a "Şov yapamazsınız." dedi. Tartışmalar bir süre daha devam etti. Ardından kameralar komisyon dışına çıkarıldı.

DANIŞMANLAR DA ÇIKARILMAK İSTENDİ

MHP'liler ile HDP'liler arasında ağız dalaşı ve laf atmalar yaşanırken, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin, Komisyon Başkanı Ersoy'a, "Burada muhatap sizsiniz. Bunlar kim" demesine de Kaplan, "Seçimle geldik. Sen kim oluyorsun, milletin iradesine saygısızlık yapma" diye karşılık verdi.

Kameraların dışarıya çıkarılması da tartışma konusu olurken, bazı danışmanlar da salondan çıkarılmak istenmelerine karşı koydu.

TASARININ AMACI 

Tasarının amacı şöyle açıklanıyor: "Bu kanunun amacı, terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için yürütülen çözüm sürecine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir."