BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  MAGAZİN

Neşet Ertaş'a bunu da yaptılar

Hayatını kaybeden Türk Halk Müziği Sanatçısı Neşet Ertaş'ın Karabağlar İlçesi'ndeki evine hırsız girdi

Abone ol

25 Eylül sabahı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türk Halk Müziği'nin usta ismi Neşet Ertaş'a büyük ayıp...

Ertaş'ın Karabağlar ilçesindeki evine hırsız girdi. Hırsızlar usta ozanın 'en sevdiğim' dediği sazı ile birlikte müzede sergilencek özel eşyalarını çaldı.

MÜZEDE SERGİLENECEK EŞYALARI ÇALDIRLAR

Sanatçının uzun yıllar yurtdışında yaşadıktan sonra yerleştiği Karabağlar ilçesindeki evinin müze yapılması planlanıyordu. Ancak sanatçının evine giren hırsızlar müzede sergilenecek en değerli kişisel eşyalarından bazılarını çaldı. Çalınan eşyalar arasında sanatçının özellikle konserlerinde kullandığı ve 'en sevdiğim' dediği yeğeninden hediye olduğu öğrenilen üzerinde Atatürk motifi bulunan bağlamasının da aralarında bulunduğu 3 sazı ile özel eşyalarının bulunduğu belirtildi.

Hırsızlık vakası eve gelen sanatçının yakınlarının şikayeti üzerine anlaşıldı. Olaydan haberdar edilen İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Evde yapılan incelemede kapı ve pencerelerde herhangi bir zorlamanın olmadığı belirtildi. Hırsızlığı yapan kişilerin Ertaş'ın herhangi bir yakınının olup olmadığı konusunda da araştırmanın sürdüğü kaydedildi.

Olayının haber verilmesi üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hırsızların bulunması için yetkililere talimat verdiği belirtildi.