BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Neo Naziler iyice azıttı

Yine Almanya yine kundaklama.. Baden-Württemberg eyaletinde Türklerin oturduğu binanın içine yanıcı madde atıldı.

Abone ol

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Backnang kentinde, sakinleri arasında Türklerin çoğunlukta olduğu bir bina kundaklandı.

ŞİMDİ HERKES ÖLECEK

Polis tarafından yapılan açıklamada, binanın arka avlusundaki duvarda iki gamalı haç işareti ve sprey boyayla ''Şimdi herkes ölecek'' yazısı bulundu.  Dumandan hafif şekilde zehirlenen iki genç kadının hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

KADIN YANGINI FARKETTİ

Yangının, binanın içinde bulunan bir bebek arabasına yanıcı madde ya da benzin dökülerek çıkarıldığı tespit edildi. Binada oturan bir kadının yangını fark ederek komşuları uyarmasıyla kardeşiyle birlikte yangın kısa sürede söndürüldü.

Duvardaki işaret ve yazıyla kundaklama olayının birbiriyle bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını bildiren polis, yangını çıkaran kişi ya da kişilerin, 13 daireli binaya, kilitli olmayan arka avlu kapısından içeriye girdiklerini belirtti.
Polis, bununla birlikte, çıkarılan yangının bütün binayı sarabilecek nitelikte olmadığını kaydetti.

BERLİN'DE ARAPLAR'IN BİNASINDA YANGIN

Bu arada, başkent Berlin'de de, genelde Arapların oturduğu bir binanın birinci katında nedeni henüz belirlenemeyen bir yangının çıktığı bildirildi.
Yangında bir kadın ile üç çocuğunun duman zehirlenmesinden hastanede tedavi gördükleri kaydedildi.

Öte yandan, Wiesbaden kentindeki bir yaşlılar yurdunda meydana gelen yangında, 87 yaşındaki bir kadın öldü. 43 kişinin kurtarıldığı yurttaki yangının nedeninin de henüz bilinmediği ifade edildi.