BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.440,13
HABER /  GÜNCEL

Neler oluyor? PKK neden azıttı?

Yaz boyunca gelen ölüm haberleri Türkiye'yi sarstı. Şimdi herkes 'Terör neden arttı' sorusuna yanıt arıyor. İşte istihbarat masasındaki son analizler:

Abone ol

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, artan terör saldırılarına ilişkin istihbarat kaynaklarından edindiği bilgileri köşesinde analiz etti.

Küçükkaya, PKK'nın hedefi gelecek sonbahardaki yerel seçim olduğunu vurguladığı yazısında "Bunu kesmek için asker-polis taktik değiştirdi. Artık hepsi sahada" bilgisini aktardı.

DİYARBAKIR TUTMADI

Özerklik amaçlı şehir örgütlenmelerine hız veren PKK'nın planının tutmadığını yazan Küçükkaya, "Diyarbakır'da bu amaçla kurulan 16 kişilik 'Türkiye Meclisi' dağıldı. KCK'dan hepsi tutuklandı. Örgüt bu yapıyı Hakkari ve Van'a kaydırma kararı aldı" ifadelerine yer verdi.

DAHA ÇOK OY HESABI

Gelecek yıl yapılacak yerel seçimih, özerklik planının kritik dönemeci olduğuu vurgulayan Küçükkaya, PKK'nın halkı baskıyla sindirip oyları yükseltmek ve daha çok belediye başkanlığı kazanmak istediğini dile getirdi. Küçükkaya, PKK'nın özerkliğe giden yolda bunu tek çıkış olarak gördüğüne dikkat çekti ve şu tespitte bulundu:

"Çünkü toplumun tüm katmanlarına sızmak isteyen PKK'nın can damarı belediyeler. BDP'li 59 belediyenin tamamında 'PKK komiseri' diye tanımlanan ikinci başkanlar görevlendiriliyor."

TÜM BİRİMLER SAHADA

PKK'nın özerklik planıyla saldırılarını artırmasına karşılık devletinde strateji değiştirdiğini öne süren Küçükkaya, "Alan hâkimiyeti için tüm birimler aktif savunmadan saldırı konumuna geçti. Operasyon ve istihbarat uzmanları bölgeye kaydırıldı. Amaç örgütün toparlanmasını engellemek" tespitinde bulundu.