BIST 10.166
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.467,56
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray sarstı ama Manu’yu yıkamadı

Sarı kırmızılılar daha üstün oynadıkları maçta Manchester United’a 1-0 yenildi.

Abone ol

6 yıl sonra yeniden devler sahnesine dönen Galatasaray, Old Trafford'da konuk olduğu Manchester United'a korku dolu anlar yaşattığı maçtan 1-0 yenik ayrıldı.

Sarı kırmızılılar, Londra başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli kentlerinden Manchester'e gelen 3 bin taraftarının bir an bile susmadığı maçın 33. saniyesinde ilk tehlikeli atağı gerçekleştirdi.

Hakem tartışmalı kararı

Manchester United ceza sahası içinde Nemanya Vidic'in, Umut Bulut'un bileğine darbesi Galatasaraylıların penaltı beklentisiyle ayağa kalkmasına neden oldu.

Ancak maçın Alman hakemi Wolfgang Stark, pozisyonu devam ettirdi.

United bu pozisyonun ardından oyunda hakimiyet kurmaya başladı.

Ceza sahası üzerinde Valencia, Van Persie, Nani ve Kagawa'nın da katıldığı paslaşmaların oluşturduğu bir kuşatmayla karışlaşan sarı kırmızılılar, golü ise Michael Carrick'in ayağından yedi.

Bir anda Muslera'yla karşı karşıya kalan Carrick, Uruguaylı kalecinin bileğine müdahalesine rağmen ayakta kalarak topu boş filelere bıraktığında evsahibi taraftarlar coşkuyla golü kutlarken, sarı kırmızılı taraftarların büyük bölümü ise golün üzüntüsüyle Muslera'nın oyundan atılmamış olmasının tesellisini birarada yaşıyor olmalıydı.

Pozisyonda son adamdı Muslera ve eğer Carrick yere düştügünde pozisyon kaybolmuş olsaydı, Alman hakemin penaltı ve kırmızı karta hükmedeceği konusunda statta cok az kişinin tereddütü vardı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki 100. Galibiyetini elde eden Sir Alex Ferguson, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında golün gecenin kendileri için iyi geçeceği umudu yarattığını söyledi.

Ancak bu beklentisinin gerçekçi olmadığı kısa sürede ortaya çıktı.

Paul Scholes’un hatalı pasıyla United ceza sahasına yaklaşan Amrabat’ın şutu direğin üstüne çarparak dışarı çıktı, ardından Selçuk'un sağ kanattan faul atışında uzattığı pasla ceza yayı üzerinde buluşan Hamit Altıntop da direk engeline takıldı.

İlk yarı tek golle sona erdi.

Penaltıyı neden Nani kullandı?

İkinci yarıya daha istekli başlayan taraf Galatasaray, gole yaklaşan ise Manchester United oldu.

Maçın 52. Dakikası oynanırken, maçın başında Galatasaray'a göstermediği cömertliği evsahibinden esirgemeyen Alman hakem, Burak Yılmaz'ın Rafael'e müdahalesinde penaltıya hükmetti.

Topun başına gelen kırmızı beyazlıların Portekizli yıldızı Nani'nin vuruşunu doğru köşeye zamanında uzanarak kurtararak Musler’a takımını da oyunda tutan isim oldu.

Manchester United’da ise maç sonrası sorulan penaltıyı neden geçen sezonun gol kralı Van Persie'nin değil, Nani'nin kullandığı oldu.

Ferguson, "Hiçbir fikrim yok, ben de topu Nani'nin elinde gördüm" yanıtını verdi bu soruya.

Penaltı pozisyonundan bir kac dakika sonra bu kez Hamit’in ortasına Selçuk’un kafa vuruşuyla geceki üçüncü direk engeliyle karşı karşıya kalırken, Amrabat'ın yerine oyuna giren Emre Çolak'ın katkısıyla, özellikle kontraataklarla tehlike yarattı.

Bu ataklardan en elverişli olanında ise, Emre Çolak ile Burak Yılmaz, Manchester defansını ikiye bir yakaladı.

Geçen seneden farklı olacak umudu

Çolak'ın pasıyla, Da Gea'yla karşı karşıya kalan Burak Yılmaz topu İspanyol kalecinin üzerine vurdu, dönen topu tamamlayan Galatasaray’ın genç yıldızının vuruşunu çelen yine Da Gea oldu.

Maçın son dakikaları ise Galatasaray’ın beraberlik için baskı kurduğu, evsahibinin ise kontraataklarla gol aradığı anlara sahne oldu.

Bu ataklardan birinde, oyuna sonradan Van Persie’nin yerine giren Hernandez, Muslera'yla çaprazdan karşı karşıya kaldığı pozisyonda kendinden beklenmeyen bir vuruşla topu auta attı.

Maçın son anlarında ise Galatasaray’ın 10 kişiyle defans yapan Manchester United ceza sahası etrafında kurduğu kuşatması sonuç vermedi ve sarı kırmızılılar Avrupa’nın elit ligindeki yeni maceralarına puansız ama umutlu baslamış oldu.

Manchester United ise, geçen yıl grup aşamalarında veda ettiği Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon geçen seneden farklı olacak umuduyla başladı. Ancak ilk maç performansları çok sayıda taraftarın kafasını karıştırmış olsa gerek.