BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.394,45
HABER /  GÜNCEL

Nefesler tutuldu gözler HSYK'da

HSYK, 138 hakim ve savcı için toplanıyor. Kurulun en çok tartışılan isimleri ise yine Ergenekon hakim ve savcıları olacak!

Abone ol

Ünvanlı hakim ve savcıların atama kararnamesi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderildi. 138 hakim ve savcının atamaları HSYK'da ele alınacak. Gözler geçen yıl Ergenekon savcıları nedeniyle tansiyonun yükseldiği o toplantılara çevrilecek.

Gece yarılarına kadar süren toplantılar. Karşılıklı sert açıklamalar ve gerilen hükümet yargı ilişkileri çok değil bir yıl önce yaşandı. Hakim savcı atama sürecinde.. Özellikle de ergenekon savcıları nedeniyle.

Aynı kriz, aynı gerilim yine kapıda çünkü HSYK gündeminde yine atamaları belirleyecek yaz kararnamesi var.

Adalet Bakanlığı ünvanlı hakim ve savcıların atama kararnamesini HSYK'ya gönderdi. 138 hakim ve savcının atama ve görev değişikliği ele alınacak.

Aslında 1325 hakim ve savcı kararnamesi HSYK'nın gündemindeydi. Ama o kararnademe bulunmayan özel yetkili hakim ve savcılar yani ünvanlılar yoktu. O liste de artık HSYK'nın önünde.

Adalet Bakanlığı hangi isimleri o listeye koydu net değil. Geçen yıl kurulun hakim kökenli üyeleri ile hükümet gerilimine yol açan Ergenekon savcıları o listede mi sorusunun henüz yanıtı yok.

Ama tıpkı geçen yıl olduğu gibi bakanlık listeye koymasa da HSYK üyeleri Ergenekon savcıları ile ilgili görev değişikliği teklif edebilir. Bu yıl da aynı durumun yaşanması bekleniyor. Yani Ergenekon savcılarının yine bu atamada en çok konuşulacak isimler olması.

Kurulun seçilmiş hakim üyeleri ile Adalet Bakanı ve müsteşarı isimler üzerinde anlaşabilirse, kararname bir hafta içinde çıkabilir, ama anlaşamazlarsa, görüşmeler yine gibi günlerce sürebilir.