BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  DÜNYA

Nedim Şener'in Erdoğan ve Cemaat bombası

Posta yazarı Nedim Şener, Türkiye gündemine bomba gibi düşen Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda asıl amacın Başbakan Erdoğan'ı ve hükümeti düşürmek olduğunu söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER - ÖZEL İÇERİK

Hrant Dink cinayeti ile ilgili kaleme aldığı kitapta Cemaat'in emniyet teşkilatındaki üst düzey isimlerini ve ilişkilerini deşifre eden, ardından da Oda TV davası kapsamında tutuklanan ve tam 376 gün Silivri cezaevinde kalan ardından da tahliye edilen gazeteci Nedim Şener, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonaları ile ilgili çarpıcı bir yorum yaptı. 

CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına katılan Posta gazetesi yazarı Şener, "operasyonda hedeflere baktığınız zaman, Başbakan tam 12'de duruyor. Hep etrafına ateş ediliyor. Asıl amaç, onu almak. Bilal Erdoğan üzerinden Başbakan'a… Yasin El Kadı üzerinden Başbakan'a… Hep başbakan işaret ediliyor" dedi ve ekledi: "Yolsuzluk bir Başbakan Erdoğan'ın iktidardan gitmesi içn bir araç"

İşte canlı yayında Nedim Şener'in anlattıkları:

İKİ GÜÇTEN BİRİ DİĞERİNİ İMHA EDECEK

Nedim Şener: "AKP'nin ilk yılından beri, Maliye Bakanlığının, Kemal Unakıtan'ın, oğlunun yolsuzluklarını yazdık, Galataport ihalesini yazdık, bir çok şey yazdık. Bugün konuşulan konuları bile 2000'li yıllarda yazdık. Fakat bugün yolsuzluk artık, savaşta argüman olarak kullanılıyor. Yolsuzlukla mücadele diye bir durum yok.

Karşıılıklı iki gücün, cemaat ve hükümetin bilek güreşi, hatta kemik kemiğe bir savaşı var. malesef yolsuzluk gibi önemli bir konunun ve yolsuzlukla mücadele gibi erdemli bir faaliyetin güç savaşına alet ediliyor olması çok üzücü.

Yolsuzlukların açığa çıkması bakımından sonuç alınacak bir şey değil ama, iki güçten biri diğerini imha edecek gibi görünüyor bu süreç

OPERASYON BAŞBAKAN ERDOĞAN'A YÖNELİK

Nedim Şener: Belli ki Başbakan'a yakın yeni isimleri gözaltına almak istiyorlar. Polisler bunu uygulamamış. Yasin El Kadı dosyası açılması akla gelmiş nedense şimdi. Başbakan'ın ben kefilim dediği bir isimdir Yasin El Kadı. İkinci dalga operasyonda ismi geçen tüm isimler Başbakan'ın çok yakını olan isimlerdir. Öyleki, aile fertlerinden hemen sonraki isimlerdir.

Cüneyt Özdemir: Sen bunları Başbakan'a yönelik bir operasyon olarak mı görüyorsun?

Nedim Şener: Hiç tartışmıyorum bile bunu. Bunun yolsuzluk ayağı ayrı birşey. Bunu biz namuslu insanlar sorgulayabiliriz. Adaleti elleriyle kirletmiş savcı ve polisler asla bunu sorgulayamaz. Hele o gazeteciler, asla bunun için temiz toplum narası atamazlar. Ancak bunun mağduru olmuş namuslu insanlar sorgulayabilir. Ama operasyonda hedeflere baktığınız zaman, başbakan tam 12'de duruyor. Hep etrafına ateş ediliyor. Ama amaç, onu almak. Bilal Erdoğan üzerinden Başbakan'a… Yasin El Kadı üzerinden Başbakan'a… Hep başbakan işaret ediliyor.

YOLSUZLUK ARAÇ, HEDEF HÜKÜMET

Nedim Şener: Bunu yapan grubun yolsuzluklardan pay alayım diye bir derdi yok. Onlar iktidar mücadelesinde. Onların derdi Tayyip Erdoğan'ın iktidardan gitmesini sağlamak. Yolsuzluk bir araç onlar için.