BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.423,80
HABER /  MEDYA

Nedim Şener'den bomba Cemaat açıklaması

Gazeteci Nedim Şener, Zaman'a kayyum atanmasını değerlendirirken Gülen Cemaati'nin mağdur değil mağlup olduğunu söyledi.

Abone ol

Zaman gazetesine kayyum atanması kararını yorumlayan Nedim Şener, "Cemaat mağdur değil, mağluptur!" dedi.

17-25 Aralık operasyonlarıyla başlayan savaşı Cemaat'in kaybettiğini belirten Şener, "Eğer o gün savaşı kazanan Cemaat olsaydı, bugün Türkiye’de bir çok sorun daha da büyüyerek devam ederdi” açıklamasını yaptı.

CNN Türk'te canlı yayınlanan Hakan Çelik'in sunduğu "Hafta Sonu" programında Zaman gazetesine kayyum atanması ve Paralel Yapı’ya yönelik operasyonlar konuşuldu. Programın konukları Posta yazarı Nedim Şener ve Star yazarı Fadime Özkan'dı.

Şener'in Zaman'ın da içinde yer aldığı Feza Gazetecilik A.Ş.'ye kayyum atanmasıyla ilgili açıklamaları programa damgasını vurdu.

SİLİVRİ'DE 1 YIL HAPİS YATMIŞTI

3 Mart 2011'de Oda TV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte gözaltına alınan Şener, Silivri Cezaevi'nde 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Şener, Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle yedi yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

EĞER O GÜN SAVAŞI KAZANAN CEMAAT OLSAYDI

Paralel Yapı’nın düştüğü durumun kesinlikle mağduriyet olarak nitelenmemesi gerektiğini dile getiren gazeteci Nedim Şener; “17 ve 25 Aralık Operasyonları ile İktidar ve Cemaat arasında bir savaş başladı. Cemaat o gün girdiği savaşı kaybetti ve mağlup oldu. Eğer o gün savaşı kazanan Cemaat olsaydı, bugün Türkiye’de bir çok sorun daha da büyüyerek devam ederdi” dedi.

ZAMAN'IN ESKİDEN ATTIĞI MANŞETLERE BAKIN

Zaman gazetesinin geçmişine de değinen Posta gazetesi yazarı Nedim Şener; “Bugün özgürlük ve demokrasi yanlısı yayınlar yapan Zaman’ın geçmişine, eskiden attığı manşetlere baktığınız zaman, hiç de özgürlükçü bir anlayış içinde olmadığını görürsünüz” dedi.

Şener ayrıca Bugün gazetesi eski yazarı Adem Yavuz Arslan'ın suçlamasına Twitter'dan cevap verdi.

ADEM YAVUZ ARSLAN'A OKKALI CEVAP