BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Nedim Şener ile Ahmet Şık birbirine girdi! Bakın neden?..

Ergenekon davasında birlikte tutuklanıp, koğuş arkadaşlığı yapan Nedim Şener ile Ahmet Şık sosyal medyada birbirine girdi. Hakaretlerin havada uçuştuğu kapışmada Şener ve Şık'ı karşı karşıya getiren olay neydi?

Abone ol

NEDİM Şener ve Ahmet Şık Ergenekon soruşturmaları kapsamında tutuklanarak uzun süre birlikte Silivri Cezaevi'nde kaldılar. Cezaevi sonrası pek biraraya gelmeyen iki eski koğuş arkadaşı, dün sosyal medyada birbirine girdi. Peki kavga nasıl başladı?

Gazeteci Nedim Şener, 15 Temmuz darbe girişiminde kışladan çıkan askerlere ilişkin, "5 günlük er olması fark etmez. Ya da görev gereği gitmiş dahi olsa darbeye kalkışmıştır" deyince sosyal medyada adeta linç edildi. Şener daha sonra sosyal medya hesabından "Boğaz Köprüsü'nde bir er, FETÖ’cü komutanı tarafından kafasına sıkılıp öldürüldü. Şehit oldu. Neden? Halka ateş etmediği için.
Ben o şehit olan askerle, diğerlerini nasıl ayıracağım?” paylaşımı yaptı.

CEMAATÇİ HAKİM VE SAVCILAR GİBİ... Şener'in bu paylaşımına HDP Milletvekili Ahmet şık sosyal medya hesabından "Kimin masum ya da suçlu olduğunu ayıracak olan, aklını kininin esiri eden sen değilsin. Cemaatçi hakim savcılar gibi menfaatlerini hukukun üstünlüğüne çiğneten değil de bağımsız, tarafsız ve hukuk normlarıyla soruşturma yürüten bir yargı olsaydı eğer, sen de toptancılık yapmazdın" karşılığı verdi.

ALKINI KİNİN VE NEFRETİNİN ESİRİ EDİP... Ahmet Şık'ın bu paylaşımına Nedim Şener daha sert bir üslupla cevap verdi. Şener, "Aklını kinin ve nefretinin esiri edip pkk yerine ‘devlete terörist’, Fetö’ye ‘cemaat’, 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ demeseydin seninle konuşacak bir şeylerimiz olurdu" dedi.

"GÜCE SECDE EDEN..." Ahmet Şık'tan da aynı sertlikte cevap geldi. Şık, "Güce secde eden savcı/hakim dili kullananlar,kendileri gibi konuşan gazeteci kılığındaki tetikçilerle sohbet etsin.Devlet seri cinayetler işleyen bir katil, Cemaat içinde FETÖ denilen çetenin de olduğu sosyolojik bir olgu,darbe de karanlıkta bırakılıyor olduğu kadar gerçek.Nokta." ifadelerini kullandı.

CHP VE İYİ PARTİLİ VEKİLLERLE KAPIŞTI... Nedim Şener, aynı konuda CHP'li Mehmet Bekaroğlu ile çok sert ve ağır hakaretlerin havada uçuştuğu bir polemiğe de girdi. Şener, kendisini eleştiren İYİ Partili Lütfi Türkkan ile de kapıştı.