BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL

Nedim Şener: Biji niviskar APO!

Nedim Şener Kürtçe başlık attığı yazısında AYM'nin Abdullah Öcalan'ın kitabı ile ilgili kararına çarpıcı yorumlarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Anayasa Mahkemesi'nin Abdullah Öcalan'ın kaleme aldığı "Kürdistan Devrim Manifestosu" adlı kitaba getirilen yasağı kaldırması ve PKK liderinin itirazını haklı bulması ilginç yorumlara konu oluyor. Posta si yazarı gazeteci Nedim Şener Kürtçe başlıklı yazısında AYM'nin kararına çarpıcı yorumlarda bulundu.

BİJİ NİVİSKAR APO! (YAŞASIN YAZAR APO)

Şener "Biji niviskar APO" (yaşasın yazar Apo) diyerek Kürtçe başlık attığı yazısında AYM'nin kararını aylar önceden öngördüğünü vurguladı. Kitabın şiddet çağrısı yapmadığını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu, bu nedenle yasağın kaltığını yazan Şener, Ahmet Şık gibi gazetecilerin yazıları ve kitapları nedeniyle terörist olarak yargılandığını hatırlattı ve aradaki çelişkiye vurgu yaptı. Şener Öcalan'ınkitabı için veirlen karardan sonra artık “Serok Apo” yani “Başkan APO” yanında “Niviskar APO” yani “Yazar APO” denilecek." diye yazdı.

İşte Şener'in yazısındaki ilgili bölüm:

"SEROK APO" YANINDA "NİVİSKAR APO" DENİLECEK

Abdullah Öcalan; Terör örgütü PKK’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarpırılan lideri. Bir kitap yazmış; adı; “Kürdistan Devrim Manifestosu.”

Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. Maddesi ile görevli İstanbul 2 No’lu Hakimliği’nce 21 Eylül 2012’de kitaba el konuldu. Öcalan’ın avukatları Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. 30 Ocak 2013 günü bu köşede yazdığım “Yazar Abdullah Öcalan” başlıklı yazıda şunu söylemişim; “Yüksek Mahkeme bir karar verecek. ‘Terör örgütü lideri olsa da şiddete çağrı yapmadığı sürece ifade özgürlüğü vardır’ diyecek. Sonra o kitap basılacak.”

Aynen dediğim gibi oldu. Anayasa Mahkemesi, İmralı’da hükümlü bulunan Öcalan’ın yazdığı ve yayınlatmak üzere hazırlık yapıldığı sırada mahkemenin kitaba el koymasını, toplatmasını ve yakılmasını “hak ihlali” olarak görmüş. Böylece “Serok Apo” yani “Başkan APO” yanında “Niviskar APO” yani “Yazar APO” denilecek.

PEKİ BİZ BAŞKA GEZEGENDE Mİ YAŞIYORUZ?

Unutmamak gerek; Öcalan’ın arkasında 30 yıllık bir kanlı terör geçmişi var. 7 bin 918 kişi şehit oldu. On binlerce insan yaralandı sakat kaldı. PKK’ya katılan 22 bin 101 insan öldürüldü. Tam 5 bin 557 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Anayasa Mahkemesi işte bu tabloda rolü olan Öcalan’ın kitap yazmasını suç olarak görmüyor. Peki biz başka gezegende mi yaşıyoruz?

GAZETECİLER KİTAP YAZDIĞI İÇİN NASIL TERÖRİST OLUR?

Türkiye’deki mahkemeler nasıl oluyor da, kitap ve haber yazmaktan başka bir fiili olmayan beni, Ahmet Şık’ı, Hanefi Avcı’yı, Soner Yalçın’ı, Doğan Yurdakul’u, Barış Terkoğlu’nu, Barış Pehlivan’ı ve diğer Odatv çalışanlarını nasıl hala “terör örgütü üyesi” diye yargılanıyor? Bu soruya cevap bulamıyorum.

EN İYİSİ ŞÖYLE DEMEK: BİJİ NİVİSKAR APO!

En iyisi şöyle demek, “Biji niviskar APO” yani “Yaşasın yazar APO!”

NEDİM ŞENER YAZILARI