BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Neden öldürdüğünü böyle anlattı

Bursa'da, alkol aldığı birahanede tabancayla bir kişiyi öldürüp bir kişiyi yaralayan firari zanlı polis operasyonuyla yakalandı.

Abone ol

Cinayet zanlısının polise verdiği ilk ifadesinde, “Alkolün etkisiyle bana baktıklarını zannettim. Bir barda bodyguard olarak çalıştığım için içeriye almadığım birileri olabilir diye düşündüm, vurdum.” dediği ileri sürüldü.

Önceki gece Nilüfer ilçesi Görükle Atatürk Caddesi üzerindeki bir birahanede meydana gelen olayda, bir barda koruma (bodyguard) olarak çalışan ve üç arkadaşıyla alkol alan Ayhan Y. aniden belindeki tabancayı çıkararak yan masada oturan Hakan Kıroğlu (26) ve Ufuk Argün'e (31) ateş etti. Saldırıda Hakan Kıroğlu'na 2, Ufuk Argün'e 4 kurşun isabet etti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Ufuk Argün, hayatını kaybetti. Hakan Kıroğlu’nun tedavisi ise yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.

"ALKOLLÜYDÜM, BANA BAKTIKLARINI ZANNETTİM"

Olay yerinden kaçan katil zanlısının yakalanması için harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, zanlının Yıldırım ilçesi Davutdede Mahallesi’nde bir arkadaşının evine saklandığını belirledi. Gece saatlerinde eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, zanlı Ayhan Y.’yi gözaltına aldı. Görgü tanıklarının silahı ateşlerken "Siz bunu hakettiniz" dediğini öne sürdüğü zanlı, ilk ifadesinde olayı alkolün etkisiyle gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Zanlının polisteki ifadesinde, “Bir barda bodyguard olarak çalışıyorum. Alkolün de etkisiyle gençlerin bana baktığını zannettim. Bara almadığım kişiler olabileceğini düşündüm ve silahı aniden ateşledim. Daha önce gençlerle bir husumetim yoktu, tanımıyorum.” dediği öğrenildi.

Zanlının, ifadesinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edileceği belirtildi.