BIST 10.185
DOLAR 32,31
EURO 35,01
ALTIN 2.455,29
HABER /  DÜNYA

NBA’in Türk yıldızı Ankara’da

NBA’in Utah Jazz takımında forma giyen, milli basketbolcu Enes Kanter, kardeşi ve babasıyla birlikte ziyaret ettiği Turgut Özal Üniversitesi...

Abone ol

NBA’in Utah Jazz takımında forma giyen, milli basketbolcu Enes Kanter, kardeşi ve babasıyla birlikte ziyaret ettiği Turgut Özal Üniversitesi’nde ilgiyle karşılandı.
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz’da forma giyen milli basketbolcu Enes Kanter, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Erol Oral’ı ziyaret etti. Babası ve kardeşiyle birlikte ziyarete gelen Kanter, Rektör Oral ve beraberindekiler tarafından makamda kabul edildi. Oral, Enes’i üniversitelerinde görmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Basketbol en iyi ABD’de oynanıyor. Enes’in bizi orada en işi şekilde temsil etmesi, hepimizi mutlu ediyor" diye konuştu.

ESKİ HOCASININ OKULUNDA
Üniversite olarak spora büyük yatırım yaptıklarını ve basketbol branşında başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Oral, Enes Kanter’e kariyerinde başarılar diledi. Oral, milli oyuncu Enes Kanter’in Samanyolu Koleji’nde eğitim gördüğünü, basketbolu bu okulda öğrendiğini ve sevdiğini de ifade ederek, "Ona basketbolu sevdiren Ali Kurtulan hocamız halen üniversitemizin spor şube müdürü ve okulumuzun basketbol takımını çalıştırıyor. Bu bizim için gurur verici bir olay. Umarım ülkemizde ve üniversitemizde Enes’in yolundan giden birçok basketbolcumuz olur" dedi.

"ÜNİVERSİTE OKUMALIYIM"
Oral’ın, "Enes’i, Turgut Özal Üniversitesi’nin öğrencisi olarak görmekten mutluluk duyarız" sözleri üzerine ise başarılı oyuncu, "Bu konu, anne ve babamla konuştuğum konulardan biri. Çünkü ben 15 yıl sonra basketbolu bırakacağım ve ileride başka bir meslek seçeceğim. Seçeceğim bu meslek için de üniversite okumam lazım. Bu üniversite Turgut Özal Üniversitesi olabilir" ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Erol Oral’ın plaket takdiminin ardından yıldız basketbolcu Turgut Özal Üniversitesi Spor Salonu’nda kardeşiyle birlikte kısa bir maç yaparak basketboldaki hünerlerini sergiledi.
(İHA)