BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Nazlı Çelik'ten Selahattin Demirtaş kaydı için ilginç yorum

Star Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, Selahattin Demirtaş'ın uçaktaki tartışmaya ilişkin ses kaydıyla ilgili ilginç bir iddiada bulundu.

Abone ol

Star Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, ses kaydı ile ilgili haberi sunduktan sonra farklı bir tepki gösterdi. Kayıtta dikkat çeken bir ayrıntı olduğunu iddia eden Nazlı Çelik, "Başından sonuna kadar her şeyin kaydedilmiş olması.. Bu daha tartışma başlarken ses kaydının da başladığı izlenimini veriyor.

OĞLUM KOBANİ EYLEMİNDE YARALANDI DEMİŞTİ

Geçen hafta Diyarbakır'dan uçakla Ankara'ya giden HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Kobani olaylarında oğlu yaralanan bir yolcu ile tartıştığı iddiası ortalığı ayağa kaldırmıştı.

Selahattin Demirtaş ile tartışan kişinin HÜDAPAR'lı Abdulvahap Kaplan olduğu ortaya çıkarken, tartışmanın ses kaydı da gündeme bomba gibi düştü.

Uçakta Demirtaş'a yönelik hakaretlerde bulunan ve tartışmanın ardından oğlunun kurban eti dağıtırken yaralandığını söyleyen Abdulvahap Kaplan'ın ses kaydı haber bültenlerinde kendine yer bulurken, konuyla ilgili çok çarpıcı bir de yorum geldi.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Kısa süre önce, HDP milletvekili Aysel Tuğluk'u canlı yayında eleştiren, ardından Tuğluk ile polemiğe giren Star Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, ses kaydı ile ilgili haberi sunduktan sonra farklı bir tepki gösterdi.

Kayıtta dikkat çeken bir ayrıntı olduğunu iddia eden Çelik, "Başından sonuna kadar her şeyin kaydedilmiş olması.. Bu daha tartışma başlarken ses kaydının da başladığı izlenimini veriyor. Bu notu da düşmüş olalım" diyerek kaydın ve olayın provokasyon amaçlı olabileceğine dikkat çekti.

İŞTE NAZLI ÇELİK'İN O SÖZLERİ...

NE OLMUŞTU?

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır-Ankara uçağında uğradığı saldırıyla ilgili dün ilk kez konuştu. Kendisine saldıran kişiden özür dilediği yönündeki iddiaları yalanlayan Selahattin Demirtaş, "Karakolda kendileriyle konuştuk, mevzuyu hallettik ve karakoldan onları da alarak çıktık" dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

Diyarbakır’dan uçakla Ankara’ya giden HDP Eş Başkanı Demirtaş, uçakta bir anda bir yolcunun tepkisine maruz kaldı. 6-7 Ekim’de Kobani eylemlerinde çocuğunun yaralandığı iddia edilen bir yolcunun, “Senin yüzünden çocuğum hastanede yatıyor” dediği ve Demirtaş’ın üstüne yürüdüğü iddia edildi.

PROVOKASYON OLABİLİR

TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında olay ilgili olarak ilk kez konuşan Selahattin Demirtaş, "Biz uçakta yaşanan olayı provokasyonlara yol açmamak, zemin sunmamak için kamuoyuna açıklamadık. Ben uçaktaki olayı büyütüp kişiyi ve ailesini hedef haline getirmek istemiyorum. Çünkü provokasyon zemini yaratmak isteyenler onu hedef alabilirler. Bu nedenle kimseye aktarmadım, partimizin bile haberi yok" dedi.

ASLA ÖZÜR DİLEMEDİM

Selahattin Demirtaş, karakolda yaşananları ise şöyle anlattı:

"Kişinin kimliğine ilişkin açıklama yapmadık. Karakolda kendileriyle konuştuk, mevzuyu hallettik ve karakoldan onları da alarak çıktık. 'Ben 30 yıllık Hizbullahçıyım' dedi. 'Sizi burada bırakmaya gönlüm el vermez' dedim. Ben kendisinden asla özür dilemedim, yanında bir kadın vardı, eşi olabilir ona "Siz kusura bakmayın bunlara tanık oldunuz" dedim. Şikayetçi olmadım. Bana hakaret eden kişiyi aldım karakolda çıktık."

Olayla ilgili ses kayıtları hakkında da açıklama yapan Demirtaş, "Ses kayıtlarını da, kendileri kaydettiler. Karakolda da kayıt yaptı. Ses kayıtları kesilmiş, kayıtta yok, 'Senin yaralı çocuğun benim kardeşimdir' dedim. Karakolda korumalarımı çıkardım, polisleri çıkardım. Kendisiyle baş başa görüştüm" dedi.

İŞTE UÇAKTAKİ KAVGANIN OLAY YARATAN SES KAYDI