BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Alman gazetesinden Erdoğan'a ağır hakaret!

Alman Mannheimer Morgen gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Isırılmış ve havalayan bir köpek" benzetmesi yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Alman basınında AK Parti ve Cumhurbaşkanı Errdoğan aleyhine çıkan haberlerin dozu her gün biraz daha artıyor. Son olarak Alman Mannheimer Morgen gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Isırılmış ve havalayan bir köpek" benzetmesi yaptı.

DERS KİTAPLARINA KONDU

Ünlü çizerler Achim Greser ve Heribert Lenz imzalı karikatürde Cumhurbaşkanı Erdoğan, köpek olarak çizilmişti. 2011 yılının Kasım ayında Almanya’nın saygın gatezelerinden Frankfurter Allgemeine’nin pazar sayısında yayımlan Karikatür bu yıl da Baden-Württemberg eyaletindeki liselerde okutulan yardımcı ders kitaplarından birine konulmuştu.

Kriz yaratan karikatürle ilgili Mannheimer Morgen gazetesi, olay yaratacak bir yorum yaptı:

KELİMESİ KELİMESİNE ERDOĞAN'A UYUYOR

"Isırılmış bir köpek havlıyor. Bu imge aslında karikatür tartışmasında neredeyse kelimesi kelimesine Türkiye Cumhurbaşkanı’na uyuyor. Kendi ismini taşıyan zincire bağlı bir köpeği tasvir eden karikatür nedeniyle Erdoğan kendini hakarete uğramış hissediyor. Federal Hükümet de bu tartışmada görüşünü belirtti ve Cumhurbaşkanına sakin bir tavır takınması tavsiyesinde bulundu.

Ancak sakin bir tavır Erdoğan’a yabancı bir olgu. Cumhuriyet gazetesinden Musa Kart bunu bilfiil yaşadı. Erdoğan karikatürleri nedeniyle iki kez mahkemelik olan Musa Kart ucuz kurtuldu. Avrupa’nın başka hiçbir ülkesinde bu kadar çok tutuklu gazeteci bulunmuyor. Boğazlar’daki düşünce özgürlüğü artık sadece kısıtlı olarak var.“

ANKARA KÜPLERE BİNDİ

Karikatür, ‘Erdoğan’a ve Almanya’daki Türk toplmuna hakaret edildiği’ni belirten hükümet,  Almanya’nın Ankara Büyükelçisi dışişleri bakanlığına çağrılıp Bakan Yardımcısı Naci Koru tarafından Türkiye’nin rahatsızlığı iletmişti.

Dışişleri’nden yapılan açıklamada da karikatürün yardımcı ders kitaplarında kullanılması, ‘Almanya’da artmakta olan ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının bir yansıması’ olarak değerlendirilmişti.

İŞTE O KARİKATÜR!

erdogan-kopek-karikatur.jpg

Karikatürde, Bavyera’daki Alp Dağları’nda tipik bir dağ restoranını Türk göçmenlerin işletildiği görülüyor. Restoran, Alman müşterilerin nargile içip Anadolu usulü acılı yemek yediği, dansözlü eğlencenin sunulduğu bir mekan olarak resmediliyor. Altında ise ‘Türklerin Almanya’daki 50 yılı – Bir başarı öyküsü’ yazıyor. Kulübedeki köpeğin adı ise, Erdoğan...