BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Nazlı Çelik'in o görüntülerine HDP'den sert tepki!

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Yüksekova'da Star TV spikeri Nazlı Çelik tarafından çekilen görüntüleri Meclis'e taşıdı. Zeydan rayting için evin yerlebir edildiğini savundu

Abone ol

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova'da, Star TV spikeri Nazlı Çelik tarafından çekilen görüntüleri Meclis'e taşıyarak, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde "6 Nisan 2016 günü Star haber genel yayın yönetmeni Nazlı Çelik sokağa çıkma yasağının olduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesine operasyonlardan görüntüler almak için gitmiştir" diyen HDP'li Zeydan şu ifadelere yer verdi:

"Görüntüler alan ve 7-8 Nisan 2016 günlerinde Star TV ana haber bülteninde servis eden Nazlı Çelik'e çok sayıda JÖH ve PÖH timlerinin eşlik ettiği görülüyor. İddia edilene göre çatışma süsü verilen bir yerde, çatışma yaşanıyormuş gibi güvenlik güçleri hareket etmekte ve adı geçen gazeteci de bunu çekerek haber yapmıştır. Operasyon süsü verilen yerde Türkiye halkları kanı üzerinden reyting oranlarını yükseltmek için bir evde bomba patlatılarak yerle bir edildiği görüntülerde de yansımaktadır. Bir gazeteci, şiddeti özendirici, insani değerleri incitici, savaş kışkırtıcılığına araç olmamalıdır."