BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  GÜNCEL

Operasyonlara katılan güvenlik güçleriyle ilgili önemli karar!

Doğu ve Güneydoğu'da düzenlenen operasyonlara katılan güvenlik güçleri operasyon dönüşü aileleriyle birlikte 5 yıldızlı tatil yapacak.

Abone ol

Çatışma bölgelerindeki operasyonlara katılan, görev dönüşü stres bozukluğu yaşadığı tespit edilen personel, aileleriyle tatile gönderilecek.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu ve Güneydoğu'da düzenlenen operasyonlarda çatışmalara katılan veya terör saldırısına maruz kalan, başta özel harekat polisleri olmak üzere tüm personel, görev dönüşlerinde takip edilecek.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığınca psikolojik teste tabi tutulacak personele, test sonuçlarına göre çatışma bölgelerinin zorlukları ile mücadele edebilmeleri ve kısa sürede günlük hayata adapte olmaları için psikolojik destek verilecek.

BEŞ YILDIZLI TATİL YAPACAKLAR

Bu süreç sonunda "risk grubu"nda olduğu değerlendirilen emniyet mensuplarına tatil imkanı sunulacak. Stres bozukluğu yaşayan personel, yurt içinde başta Antalya olmak üzere turistik bir bölgedeki "5 yıldızlı" otelde "her şey dahil" konseptinde aileleriyle ağırlanacak. Uygulama, zaman içinde çatışmalara giren personelin tamamını kapsayacak şekilde genişletilecek.