BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Naşa Çamur Banyosu gün sayıyor

Şifa dağıtan Çamur Banyosunun günün koşullarına uygun hale getirilmesi için belediye tarafından başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Abone ol

Kütahya Simav’a bağlı Naşa Kaplıcalarında vatandaşlara yıllardır şifa dağıtan Çamur Banyosunun günün koşullarına uygun hale getirilmesi için belediye tarafından başlatılan çalışmalar son aşamaya geldi.

Naşa’nın MHP’li Belediye Başkanı Kadir Bütüner, yaklaşık 3 aydan bu yana süren iyileştirme çalışmalarında sona gelindiğini en fazla bir ay içerisinde çamur banyosunun eskiden olduğu gibi vatandaşlara şifa dağıtmaya başlayacağını söyledi.

Çamur Banyosunun günün koşullarına uygun hale getirilmesi çalışmalarını Belediyenin kendi imkanlarını kullanarak yaptıklarını ifade eden Bütüner, aynı anda 70-80 kişinin yararlanabileceği 80 derecelik çamur havuzunun tamamlandığını, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
Çamur Banyosunun romatizmal hastalıklar başta olmak üzere nefes darlığı, cilt hastalıkları ve çeşitli eklem rahatsızlıklarına iyi geldiğini ve yıllardır bölge halkının çamur banyosundan yararlandığına dikkat çeken Bütüner, “ Birkaç yıl öncesine kadar belediyemiz tarafından işletilen Naşa Kaplıcaları bünyesindeki çamur banyosuna gelen vatandaşlar günün büyük bölümünde çamur ve kırmızı su dolu havuza girerek baştan aşağı çamura bulanırdı. Yüzleri hariç bütün vücutlarını çamurla kaplayan vatandaşlar, saatlerce çamurun içinde kalırdı. Çamur banyosundan çıkan vatandaşlar duş alıp temizlendikten sonra da kaplıcadaki termal sularda yıkandıktan sonra sağlığına kavuşmuş bir vaziyette evine veya işine giderdi” diye konuştu.
Çamur tedavisiyle sağlıklarında gelişmeler kaydeden çok sayıda vatandaş bildiğini anlatan Bütüner, koltuk değnekleriyle çamur banyolarına girip, 1 hafta sonra yürüyerek evlerine gidenlere bile rastladığını kaydetti.
Bütüner, iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından romatizma, nefes darlığı ve eklem rahatsızlığı çeken vatandaşlarla cilt sorunu yaşayan vatandaşları şifa bulmak amacıyla Naşa Kaplıcalarına beklediğini kaydetti.