BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Namusu için cinayet işledi

Adana'da bir genç, evlenmek için kız kardeşini kaçıran amcasının oğlunu bıçaklayarak öldürdü.

Abone ol

4 yıl önce eşinden boşanan ve 2 çocuğuyla yaşamaya başlayan Cabbar Murat Ç. (37) geçen yıl, amcasının kızı Tuğba Ç. (21) ile evlenmek için amcasından izin istedi.

Ailelerin karşı çıkması üzerine Cabbar Murat Ç. 5 gün önce Tuğba Ç'yi kaçırarak iki ay önce kiraladığı Gürselpaşa Mahallesi 154. Sokak'taki eve getirdi.

Çocuklarını da aynı eve getiren Murat Ç, Tuğba Ç. birlikte yaşamaya başladı. Kız kardeşinin oturduğu evi öğrenen Veysel Ç (27), kapıyı açan Murat Ç'yi bıçakladı. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Murat Ç'nin öldüğünü belirledi.

Olaydan sonra Veysel Ç, polisler tarafından gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen zanlı Veysel Ç, gazetecilerin cinayeti neden işlediğini sorması üzerine, ''namusum için işledim. Pişman değilim'' dedi.

Veysel Ç, polis merkezindeki sorgusundan sonra Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Cabbar Murat Ç'nin cesedi ise gerekli incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Murat Ç'nin çocukları ile Tuğba Ç. de polis merkezine getirildi. Çocuklar yakınlarına teslim edilirken Tuğba Ç, güvenlik gerekçesiyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kadın Sığınma Evine götürüldü.