BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Müsteşar'dan Cihaner açıklaması

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kahraman başsavcı Cihaner'in tutuklanmasını değerlendirdi.

Abone ol

Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSYK üyesi Ahmet Kahraman, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasına ilişkin işlemlerin yargısal bir süreç olduğuna işaret ederek, ''Bunlar yargının ilgilendiği konulardır, yargı kendi içerisinde bu süreci değerlendirecektir. Yargının itiraz, temyiz yolları, hukukun ihlallerine karşı yapılacak başvuruları değerlendirme yöntemleri mevcuttur. Bunların hepsi tamamlanacaktır'' dedi.

Kahraman, HSYK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, kurulun, Cihaner'in tutuklanması üzerine olağanüstü toplantı kararı aldığını belirterek, kendisinin bugünkü toplantıya katılacağını, HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in ise başka bir programı nedeniyle toplantıya katılamayacağını bildirdi.

Yargı sürecinin devam ettiğini, gerek Adalet Bakanlığı gerekse HSYK olarak yargı sürecine müdahale etmelerinin söz konusu olmadığını ifade eden Kahraman, HSYK olarak süreci değerlendireceklerini, bunun ardından bir sonuca varacaklarını söyledi.

Adalet Bakanlığının yaptığı açıklamada, Cihaner hakkındaki suçlamaların ''kişisel'' olduğuna işaret edildiğinin anımsatılması üzerine Kahraman, ''Bunlar yargının ilgilendiği konulardır, yargı kendi içerisinde bu süreci değerlendirecektir. Yargının itiraz, temyiz yolları, hukukun ihlallerine karşı yapılacak başvuruları değerlendirme yöntemleri mevcuttur. Bunların hepsi tamamlanacaktır'' diye konuştu.