BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  GÜNCEL

Müşterisine lan deyince

Rize'de bir cep telefonu tamircisi, tartıştığı müşterisine 'Lan' diye hitap ettiği iddiasıyla cezaya çarptırıldı.

Abone ol

Rize'de bir cep telefonu tamircisi, tartıştığı müşterisine 'Lan' diye hitap ettiği iddiası ile Rize 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce 'alenen hakaret' suçundan bin 740 lira para cezasına çaptırıldı.

Rize'de yaklaşık iki yıl önce meydana gelen olayda, B.B. arızalanan cep telefonunu tamir etmesi için Maksut Terzi'ye ait işyerine getirerek teslim etti. Bir kaç gün sonra B.B. cep telefonunu teslim almak için geldiğinde, telefonu tamir olmadığı gerekçesi ile Maksut Terzi ile tartıştı. Tartışma sonrası B.B. ve Terzi birbirlerinden karşılıklı olarak 'tehdit ve hakaret' nedeniyle şikayetçi oldu.

Rize 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonunda mahkeme, Terzi'nin B.B'ye söylediği 'Vermiyorum lan' sözünü hakaret sayarak, 'alenen hakaret'ten bin 740 lira adli para cezası ile cezalandırdı. B.B.'ye verilen 340 liralık adli para cezası ise suçun işlendiği tarihte 18 yaşından küçük olduğu için ertelendi.

SADECE ŞAHSIN BEYANI İLE CEZAYA ÇARPTIRILMAM ÇOK ŞAŞIRTICI

Maksut Terzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir ceza almasına şaşırdığını belirterek, ''Sadece şahsın beyanı ile 'Lan' kelimesi nedeniyle cezaya çarptırılmam çok şaşırtıcı. Normalde hukuk anlayışında bu zamana kadar 'Lan' ifadesi hakaret olarak sayılmıyordu. Tanık ifadelerinde benim beyanımda böyle bir şey olmadığını söylememize rağmen bin 740 lira cezaya çarptırıldık.'' dedi.

Kendisine verilen cezanın emsal teşkil edeceğini ifade eden Terzi, ''Bana verilen ceza ile herkes kendisine 'Lan' diye hakaret edildiğini ifade ederek bir başkasını mahkum ettirebilir. Çünkü şikayetçinin darp edildiği beyanı yanlış olduğu ortaya çıkmasına rağmen cezalandırmak şaşırtıcı. Artık herkes rahatlıkla 'Lan' kelimesi nedeniyle mahkum olabilir.'' diye konuştu.