BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Sarıgüle SPD desteği!

Almanlar'ın Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Baykal'ın rakipi Sarıgül'ü ağırladı.

Abone ol

Sosyal Demokrat Partisi SPD"nin Genel Başkanı Kurt Beck ile görüşen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül dünyanın her zamankinden çok daha fazla sosyal demokrat iktidarlara ihtiyacını olduğunu söyledi.

Eşi Aylin Sarıgül ve Avrupa Parlementosu eski Milletvekili Ozan Ceyhun ile birlikte SPD Genel Başkanı Beck "in davetlisi olarak Frankfurt"a giden Sarıgül Rheinland Pfalz Eyalet Teşkilatı kongresine katıldı. Sarıgül kongre salonuna gelişinde Beck tarafından karşılandı. Beck ve Sarıgül bir süre birlikte görüşerek fikir alış verişinde bulundular.

Sarıgül daha sonra yaptığı açıklamada Beck"in davetlisi olarak Frankfurt"a geldiğini ve kongrede kendisine destek verdiğini söyledi.

Dünyanın sosyal demokrat iktidarlara her zamankinden daha fazla ihtiyacını belirten Sarıgül “Globalleşen dünyamızda insanlığın mutluluğu ve refahı için gereken çözümleri ancak sosyal demokrat iktidarlar sağlayabilir bu nedenle bir yandan ülkemizde sosyal demokratların iktidar olması için mücadele ederken bir yandan da Avrupa Sosyal Demokratlarıyla ilişkimizi ve dayanışmamızı geliştirmeye çalışıyoruz. Üzülerek söylüyorumki partimiz CHP bu konuda bu güne kadar eksik kalmıştır. Bu eksikleri tamamlamak için uğraş veriyoruz”dedi.