BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.501,73
HABER /  GÜNCEL

Mustafa mı Almeida mı?

Beşiktaş’ta skora bakarak “Hugo Almeida mı, Mustafa Pektemek mi?” sorusuna verilecek cevap belli oldu.

Abone ol

Bir ara kaçırdığı goller nedeniyle meşhur karavanacı Güiza’ya bile benzetilen Almeida, ligde 19 gol pozisyonuna girdi 3 attı, Mustafa ise aynı kulvarda 12’de 6 yaptı.

Mustafa Pektemek tribün tabiriyle gerçekten “GOL DEMEK” Bunu rakamlar da söyledi... Beşiktaş’ta skora bakarak “Hugo Almeida mı, Mustafa Pektemek mi?” sorusuna cevap; uzak ara Pektemek çıktı. Habertürk'ten İsmail Doğan, iki futbolcunun istastiki verilerini analiz etti.

‘DANİEL ALMEİDA’ DENİYORDU
Rakamlara göre genç forvet ligde girdiği 12 gol pozisyonundan 6’sını gole çevirdi. Yani yüzde 50’lik bir ortalama yakaladı. Ancak Almeida’da durum biraz farklı. Portekizli oyuncu iyi başladığı sezonun devamını getiremedi hatta bir ara F.Bahçe’nin saç-baş yolduran golcüsü Daniel Güiza’ya bile benzetildi ve o yolda ilerlediği yorumları yapıldı.

AVRUPA’DA DA MUSTAFA
Almeida’nın ligdeki istatistikleri de tabloyu çok net özetledi. Portekizli oyuncu şu ana kadar ligde 19 gol pozisyonuna girdi ve bunlardan sadece 3’ünü değerlendirdi. Gerçi oynadığı maçlara baktığımızda Mustafa da Hugo’ya göre daha fazla süre aldı. Pektemek, 17 lig ve 4 Avrupa maçında ter döktü, bir ara sakatlık yaşayan Almeida ligde 11, Avrupa’da ise 6 karşılaşmada forma giydi. Avrupa gol dökümünde de Mustafa zirvede. Genç isim 3 gol pozisyonunda 1 kez rakip fileleri havalandırdı, Almeida ise 13 gol girişiminin 3’ünde hedefi buldu.