BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Mustafa Cengiz'den Kulüpler Birliği'ne sert sözler!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Lokomotiv Moskova maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiri hakkında, "Ben bazı Anadolu kulübü başkanlarıyla görüştüm. Onlar bu bildirinin yayınlanması için kendilerine baskı yapıldığını söylediler" dedi.

Abone ol

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiri hakkında konuştu. Mustafa Cengiz, Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtladı ve yaşanan gelişmelerin kendilerini şaşırttığını söyledi.

İşte Mustafa Cengiz açıklamalarından satır başları:

"Biz de internetten öğrendik. Dedikodu zannettik. Biz ülkemizi de temsil ediyoruz. Bazılarına göre" etmiyoruz. Ülkeyi temsil yolunda böyle bir olay bizi çok şaşırttı. Son aylarda şaşırmıyoruz diyorduk ama şaşırdık. İçeriğiyle hiç uyuşmuyoruz.

Kulüpler Birliği Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya'nın cezalarının geri çekilmesini talep etti

"YAZIYI OKUYUNCA ŞAŞIRDIM"

Biz Anadolu takımlarının ve tüm takımların hakkını savunuyoruz. Yanlışların yapılmamasını istiyoruz. Biz VAR'a karşı çıktık. Hakemlerin kurallara uygun olmasını istedik. Diğer takımların da lehine. Bizim taleplerimiz net. Yazıyı okuyunca şaşırdım.

"NEDEN GALATASARAY YOK?"

Neden Galatasaray yok? Sayın başkana sordum. Başkanvekillerinin aldığını söyledi. Onları aradım. Anadolu kulüpleri için yazıldığını söylediler. Kulüpler Birliği, 17 takımı mı temsil ediyor? Bizi arayan olmadı. Bu deklarasyon, Galatasaray'a karşı değildir dediler. Bizi de arasaydınız, biz de katılırdık. Birçok unsura katılıyoruz.

"ONAYLAMIYORUZ"

Sayın Ali Dürüst'ün eylemini onaylamıyoruz. Öyle sinsice yazılmış ki... Sanki bu arkadaşın istifasını geri alması nedeniyle hakemlere görev verilmiyor. Bu maç 300 km öteye alında 1 gün kala. Buna isyan etmeyen Kulüpler Birliği neden buna deklarasyon yayınlıyor? Bazı hakemler 2015-2016 yılından beri bazı takımların maçlarına verilmiyor.

İstifa kararı olay olmuştu! Ali Dürüst çark etti

"BASKI YAPILDIĞINI SÖYLEDİLER"

İlk defa Galatasaray, hakemlerin verilmesini istemeyince bir takım güçler harekete geçti. Bazı Anadolu takımları başkanlarıyla konuştum, kendilerine baskı yapıldığını söylediler. Islak imza yok.

"ÇOK TALİHSİZ"

Onların bana söylediği: 'Ali Dürüst'ün açıklamasına tepki gösterdik.' Ne gibi haklarını savunacakmış Galatasaray'ın? Ben de merak ediyorum. Gerek FFP sürecinde gerek diğer süreçlerde Galatasaray kendi güçleriyle yürümüştür. Ben FFP'den değil fair-play'den yanayım. Böyle bir bildiri çok talihsiz.

"TÜRKİYE'YE İHANETTİR"

Çok üzüldük. Anlamadığımız nedenlerle yapılan istifanın, anlamadığımız sebeplerle geri alınması üzerinden Galatasaray'ı ayrıştırmak Türkiye'ye ihanettir. Spor kardeşliktir. Ülkemiz zor durumda, bir takım oyunlara gelmeyin. Kargaşa kimlerin işine yarar? Özellikle Anadolu kulüplerine söylüyorum.

"YİNE AYNI DURUMA DÜŞTÜK"

Üzülüyorum. Schalke maçında da aynı duruma düştük. Avrupa kupalarında mücadele ediyoruz."