BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Balbay için tahliye kararı!

Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay için mahkeme tahliye kararı verdi.

Abone ol

Ergenekon tutuklusu CHP Milletvekili Mustafa Balbay, 4 yıl 277 günlük tutukluluk süresinin ardından tahliye edildi. Mahkeme, tahliye ederken uzun tutukluluk süresiyle ilgili olarak sanıkları suçladı. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin Mustafa Balbay için verdiği tutuklulukta makul süre aşıldı ve seçilme hakları ihlal edildi kararını gerekçe göstererek CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için tahliye kararı verdi.

MAHKEME HEYETİ ANİ BİR KARARLA GERİ GELMİŞ

Saat 17.00 itibarıyla mahkeme heyetinin Silivri'den ayrıldığı ancak 15 dakika sonra ani bir kararla Silivri'ye geri geldiği öğrenildi.
 
Edinilen bilgiye göre, tekrar toplantıya geçen heyet, Balbay'ın avukatı Oktay Yılmaz'ı çağırarak tahliye kararını yazılı olarak kendisine tebliğ etti.

CEZAEVİ ÖNÜNDE BÜYÜK SEVİNÇ 

Kararın duyulmasıyla cezaevi önünde sevinç çığlıkları yükseldi. Balbay’ın tahliye kararının Sincan Cezaevi’ne iletildiği bildirildi. Tahliye ile birlikte cezaevi önünde bekleyen CHP’liler bayram yaşadı.  “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atan partililer, Balbay’ın çıkışını bekledi. Partililer kararın ardından halaylar çekti. Bazı partililerin ağladıkları görüldü. 

EŞİNE SARILDI

Mustafa Balbay, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından şu dakikalarda serbest kaldı. Balbay'ı cezaevi gönünde eşi karşıladı.


balbay.20131209204424.jpg


KIZI BABASINA İŞTE BÖYLE KOŞTU



 
Öte yandan Anadolu Ajansı, saat 18.42'de geçtiği flaş haberde Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümünün, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın yaptıkları bireysel başvuruyla ilgili kararın gerekçesi üzerindeki taslak çalışmalarını tamamladığını ve yapılacak düzeltmelerin ardından gerekçeli kararın yarın öğleden sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderileceğini duyurmuştu.
 
MECLİS BAŞKANI'NDAN DEĞERLENDİRME
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, "Sayın Mustafa Balbay'ın tahliyesinden memnuniyet duydum. Geç de olsa bunun gerçekleşmesine sevindim. Umut ederim, uzun süreli tutuklu kalmış olanların da mağduriyetleri giderilir" dedi.
 
ARINÇ: TEBRİK EDİYORUM, HAYIRLI OLSUN
 
Hükümet kanadından Balbay'ın tahliye kararına ilk yorum Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, ''Tebrik ediyorum, hayırlı olsun'' değerlendirmesinde bulundu.
 
BALBAY TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
 
Bu arada sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yapan Balbay, yüksek mahkemenin kararı için "Anayasa Mahkemesi kararı her şeye rağmen iç hukuk yollarını zorlamak gerektiğini gösterdi" sözleriyle değerlendirdi.
 
Balbay yerel mahkemeden çıkacak karar hakkında ise, "Vicdanım çok rahat, yerel mahkemenin kararını tüm Türkiye ile birlikte bekliyorum. Kendimi, yarışın başlangıç işaretini verilmesini sabırsızlıkla bekleyen bir atlet gibi hissediyorum" ifadesini kullandı.
 
6 MART 2009'DA TUTUKLANDI
 
Ergenekon soruşturmaları kapsamında 6 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Mustafa Balbay, 4 yılı aşkın süren yargılama sonunda 5 Ağustos 2013'te 34 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
 
Anayasa Mahkemesinin kararı sonrasında yerel mahkemeden gelecek haber CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın Nazilli'deki baba ocağında heyecanla bekleniyor. Televizyonun başında gün boyunca tahliye kararını bekleyen Fevzi Balbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandır ailecek büyük sıkıntı çektiklerini, umutla kararı beklediklerini ifade etti. Oğullarının tutukluluğu boyunca sürekli kendilerini teselli etmeye çalıştığını aktaran Balbay, son gelişmelerin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

İLGİLİ HABER BAŞLIKLARI

17629.jpg

 17621.jpg