BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.434,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baybay tahliye sonrası yemin etti!

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Meclis'te yemin ederek göreve başlamak istediğini söyledi ilk yeminini halka etti.

Abone ol

Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay tahliye edildi. Mahkemenin "tahliye kararını" Sincan Cezaevi'ne iletmesinin ardından Balbay tahliye edildi. Cezaevi önünde Balbay'ı eşi ve CHP milletvekilleri karşıladı. Balbay'ın ilk sözü ise "merhaba özgürlük" oldu.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi çıkışında konuştu. Meclis'te yemin ederek göreve başlamak istediğini ancak ilk yeminini halka karşı yemin edeceğini söyleyen Balbay, "haksızlıklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi. Balbay şunları söyledi:

HAKSIZLIKLARA KARŞI SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEK

'Kendimi içeride kalan onlarca yüzlerce onlarca hak arayan tutukluya karşı sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum. Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum. Yarın yemin edeceğim ilk yeminimi önce halka karşı etmek istiyorum. Haksızlıklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim.

"KİN GÜDÜLECEK SÜREÇ DEĞİL" 
 
Bu süreç kin güdülecek bir süreç değil. İlk sözüm şudur: 'Gelin tanış olalım.' Anayasa Mahkemesi çok önemli bir karar aldı. Türkiye benim dışımda cezaevinde 6 milletvekili daha var, belediye başkanları var, Gezi direnişi sebebiyle tutuklu öğrenciler var.

"GELECEK BİRİKTİRDİM" 
 
Cezaevimde en çok gelecek biriktirdim, bitiremediler. Her şeyi ailemle birlikte yaşadım. Açın artık bu kapıları. Türkiye'de ne yapacaksak hukuk zemininde yapmalıyız. Türkiye'de can güvenliğinden önce hukuk güvenliği sorunu vardır. Halka ve topluma hep inandım. Bu aşamadan sonra halka karışacağım. Merhaba özgürlük, merhaba Türkiye.'



İşte mahkemenin Balbay kararı!

Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uydu, Mustafa Balbay için tahliye kararı verdi.

balbayin-tahliye-karari-tam-metin.jpg


Kılıçdaroğlu'ndan Balbay'a telefon!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balbay'ın tahliyesiyle ilgili konuştu. İşte ikili arasında geçen konuşmanın ayrıntıları.

kiliçdaroğlu-balbaya-ne-söyledi.jpg

Baybay tahliye sonrası yemin etti!

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Meclis'te yemin ederek göreve başlamak istediğini söyledi ilk yeminini halka etti.
balbay-cezaevinden-çikişta-yemin-etti.jpg
BALBAY'IN CEZAEVİ GÜNLERİ
balbayin-cezaevi-günleri.jpgMustafa Balbay için tahliye kararı!

Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay için mahkeme tahliye kararı verdi. Mustafa Balbay cezaevinden çıkışta ilk bakın kime sarıldı?

mustafa-balbayin-tahliye-olduğu-an.jpg