BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mustafa Aşkar'dan yeni bombalar lafının arkasında

'Namaz kılmayan hayvandır’ diyen Mustafa Aşkar sözlerinin çarpıtıldığını savundu. Aşkan, 'İslam'da daha ağırları var' diyerek de aynı zamanda söylediklerinden geri dönmedi.

Abone ol

TRT 1’de yayınlanan ‘Ramazan Sevinci’ adlı programda “Namaz kılmayan hayvandır” diyen ilahiyat profesörü Mustafa Aşkar, Furkan suresinin 44. ayetine atıfta bulunduğunu belirterek sözlerinin arkasında olduğunu ilan etti.

Akit gazetesinden Mehmet Özmen’e konuşan Mustafa Aşkar, programa ‘Müslümanlara acaba bir şey anlatabilir miyiz?’ niyetiyle katıldığını ve aslında ‘kapitalizmin uzantısı’ olduğuna inandığı için medyaya mesafeli olduğunu söyledi.

CANLI YAYINININ AZİZLİĞİNDEN SERT SÖYLEMİŞ

Programda doğaçlama konuştuğunu ve Kuran-ı Kerim’e referans veren sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Aşkar, şöyle konuştu:

-“İslam düşmanlığı yapanlar, benim sırtımdan İslam’a saldırdılar. Programda söylediğim ifade bana ait değil. ‘Yoksa sen, hakikaten onların çoğunun, (hakkı) dinlediklerini veya düşünüp anladıklarını mı zannediyorsun? Hayır! Öyle değil. Onlar hayvanlar gibidir, hatta yolca daha şaşkındırlar’ şeklindeki Furkan suresi 44. ayetini referans alarak konuyu ele aldım. Bu ayette Mekkeli müşriklerden söz ediliyor ve zaten Mekkeli müşrikler de namaza karşı olduğu için bu hitaba maruz kalıyor. Ben bu gerçeği söyledim ve canlı yayının azizliği olarak sert bir üslupla söylemiş oldum.”

ŞAFİLİĞE GÖRE NAMAZ KILMAYAN ÖLDÜRÜLÜR
İslami gelenekte kendi söylediklerinden daha ağır ifadelerin yer aldığını söyleyen Aşkar, “Şafii mezhebine göre namaz kılmayanlar öldürülürken, Hanefi mezhebinde ise namaz kılmayanların hapsedilmesi fıkıh kitaplarında açıkça ifade edilir. Bir insan namazını kılmıyorsa hesabını tabi ki Allah soracak diye konuştu.

GÖRÜŞÜMDEN DÖNMÜŞ DEĞİLİM

Başkalarının şirin gözükmek için İslam’dan taviz verilmemesi gerektiğini ve bu anlayışla İslam’a hizmet edilemeyeceğini savunan Aşkar, “Ben açıkladığım görüşümden dönmüş değilim. Ben sözlerimden geri adım atmıyorum. Bu bir ilmi tespittir. Üslup hatamdan dolayı eğer incinenler olmuşsa özür dileriz” dedi. 

MUSTAFA AŞKAR TRT'DE NE DEMİŞTİ?

TRT SUNUCUSU ÖZÜR DİLEMİŞTİ

"Namazı hayvanlar kılmaz. Namaz kılmayan da hayvandır' diyen Mustafa Aşkar'a Diyanetten siyasete sanattan ilahiyatçılara kadar her kesimden tepki gelmişti. En son Başbakan Binali Yıldırım 'halt etmiş' diyerek tepki koymuştu. Mustafa Aşkar'ın bu sözleri sarfettiği Ramazan Sevinci programının sunucusu Serdar Tuncer de özür dilemişti.