BIST 10.219
DOLAR 32,16
EURO 34,77
ALTIN 2.444,61
HABER /  GÜNCEL

Muş'ta 5.1 şiddetinde deprem!

Muş'ta akşam saatlerinde meydana gelen deprem paniğe neden oldu.

Abone ol

MUŞ'ta 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Muş’ta meydana gelen depremin merkez üssü olan Tüten köyünde, vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezinden alınan bilgiye göre, saat 23.40'ta merkez üssü Tüten olan 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Yerin 2,5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezi ile ilçelerde de hissedildi.

4 EVDE KÜÇÜK ÇAPLI ÇATLAKLAR OLUŞTU

uş Valisi Vedat Büyükersoy, "Tüten köyünde yapılan incelemede 4 evde küçük çaplı çatlaklar oluştuğu, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı tespit edildi" dedi.

Vali Büyükersoy, saat 23.40'ta merkez üssü Tüten köyü olan 5,1 büyüklüğündeki depremin hemen ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Tüten köyüne sevk edildiğini belirtti.

"Tüten köyünde yapılan incelemede, 4 evde küçük çaplı çatlaklar oluştuğu, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı tespit edildi" diyen Büyükersoy, kent merkezi ve ilçelerde de olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Büyükersoy, havanın yağışlı olması nedeniyle Türk Kızılayı'nın köye çadır, battaniye ve bazı ihtiyaç malzemeleri gönderdiğine değinerek, sabah saatlerinden itibaren de köylülerin iaşe ihtiyacı olup olmadığının belirleneceğini ifade etti.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada da Tüten köyüne tedbir amaçlı 80 çadır, 80 mutfak seti ve 400 battaniye gönderildiği bildirildi.

Bu arada, deprem sırasında büyük panik yaşayan bazı vatandaşların, geceyi arabalarında ve dışarıda geçirdiği görüldü.

Vatandaşlar, Galatasaray-Real Madrid maçını izledikleri esnada yaşadıkları depremin korku ve paniğe neden olduğunu vurgulayarak, evlerine girmeye korktukları için geceyi dışarıda geçireceklerini dile getirdi.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Merkez üssü, Muş'a 45 kilometre uzaklıkta bulunan 15 haneli, 150 nüfuslu Tüten köyü olan 5,1 büyüklüğündeki deprem, köyde korku ve paniğe yol açtı.

Depremin ardından evlerinden çıkan vatandaşlar, geceyi araçlarının içinde ve evlerinin önünde geçirirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de kısa sürede köye ulaştı.

Yapılan incelemenin ardından köyde herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını tespit eden ekipler, valilik bünyesinde oluşturulan kriz merkezine köydeki son durumla ilgili bilgi aktardı.

Deprem olduğu esnada büyük panik yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, evlerine girmeye korktuklarını ve yeni bir deprem ihtimaline karşın geceyi dışarıda geçireceklerini söyledi.

Bu arada, Türk Kızılayı tarafından bölgeye gönderilen yardım malzemelerinin köye ulaştığı ve dağıtımına başlandığı öğrenildi.