BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Musluktan balık çıkar mı?

Balıkesir’in Edremit ilçesinde şehir şebeke suyuna bağlı musluktan balık çıktığı iddiası tartışma konusu oldu.

Abone ol

İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, konuyla ilgili olarak inceleme başlattığını söyleyerek 52 bin nüfuslu bir ilçede kimsenin tedirgin edilmesine hakkının olmadığını belirtti.

Çalışkan, “Musluk mekanizmasını herkes iyi bilir. Bunun içinden bir balık çıkması mümkün gibi görülmemektedir. Bu konu üzerine geniş çaplı bir araştırma başlattık. Başta Edremit olmak üzere çevre sağlığı ekiplerimiz tüm beldeleri kapsayan bir çalışma yapacak. Balık olayının insanları tedirgin etmesine rağmen, böyle bir olayın gerçek olmadığına inanıyor ve çalışmalarımızın sonunda Körfez halkına araştırmanın sonucu ile ilgili doğru bilgiyi vereceğiz ”diye konuştu.

Öte yandan Edremit’te halk ise, “Tedirginlik yaşıyoruz. Su tartışmasının artık bitmesini istiyoruz. Sağlıksız ise artık, içme suyunun Koçero deresinden verilmesini istemiyoruz. O zaman yetkililer Edremit’in kullanma suyunun vanalarını kapatıp, bizi bu korkudan kurtarsın. Emin kuyudan yeniden eskisi gibi su verilsin. Bu konu neden bu kadar uzatıldı, anlayamıyoruz. Bu konuda yetkilileri lütfen göreve davet ediyoruz. Halkın sağlığı ile kimsenin oynamaya hakkı yok. Elimizi yüzümüzü yıkamak için musluğumuzu açtığımızda avucumuza balık düşer mi korkusu yaşıyoruz”dediler.