BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.435,51
HABER /  GÜNCEL

Musa’nın katiline 32 yıl hapis

13 yaşındaki Musa Kanğ'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 16 yaşındaki B.E.'ye tam 32 yıl hapis cezası verildi.

Abone ol

Erzurum’da geçen yıl kaçırıldıktan 6 gün sonra terkedilmiş bir binada cesedi bulunan 13 yaşındaki Musa Kanğ’ı ömürdüğü ididasıyla yargılanan 16 yaşındaki B.E., 32 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gizli yapılan duruşma sonrasa Musa Kanğ’ın babası Necmettin Kanğ, katilin hak etiği cezayı bulduğunu söyledi.

Ömer Duygun İlköğretim Okulu’na gitmek için 3 Kasım 2009 günü evinden çıkan Musa’dan bir daha haber alınamadı. Yapılan aramaların ardından küçük Musa’nın cesedi 6 gün sonra İstasyon semtinde metruk binada bulundu. Güvenlik kameralarından yola çıkan polis Musa’nın yanında yürüyen ‘kapüşonlu’ 16 yaşındaki B.E.’ye 21 gün sonra ulaştı. Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde, ‘tasarlayarak, canavar hisle eziyet çektirerek kasten adam öldürmek’ suçundan B.E., hakkında ‘ömür boyu hapis’ cezası istemi ile dava açıldı.

Yargılamada 50’den fazla hırsızlık suçundan kaydı bulunan B.E., cinayet davasında ilk kez 2 Haziran günü hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti karar vermek için duruşmayı bugüne erteledi. B.E. sabah cezaevi otobüsüyle ayağında terlik ve üzerinde turuncu bir tişörtle adliyeye getirildi. İfadesinde suçlamaları reddeden B.E., Musa’yı metruk binaya götürdüğünü, ancak kendisinin öldürmediğini söyledi. Mahkeme heyeti B.E.’yi ‘tasarlayarak, canavar hisle eziyet çektirerek kasten adam öldürmek’ suçundan 24 yıl, ‘hürriyeti tahdit’ suçundan da 8 yıl olmak üzere toplam 32 yıl hapis cezasına çarptırdı.

BABA: ADALET YERİNİ BULDU
Musa Kanğ’ın babası Necmettin Kanğ duruşma salonundan çıkışında, evladını hunharca öldüren katilin hak ettiği cezayı bulduğunu söyledi. Baba Kanğ, “Adalet yerini buldu ama yüreğimiz hala yanıyor” dedi.

Duruşmayı Musa’nın annesi Fadime ile babası Necmettin Kanğ yaşlı gözlerle izledi. Saat 11.25’te başlayan duruşma, B.E.’nin yaşı dikkate alınarak, izleyicilere ve basına kapalı olarak gerçekleştirildi.