BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,17
HABER /  GÜNCEL

Murat Hazinedar'dan çirkin "burs" oyunu...

Hakkındaki FETÖ ve yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan eski Beşiktaş belediye Başkanı Murat Hazinedar, bin 300 öğrencinin bursunu kestirdi. Gerekçe ise tezgahı gözler önüne seriyor.

Abone ol

İSTANBUL'un Beşiktaş ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Murat Hazinedar, geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki FETÖ ve yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle görevden alınmıştı. Vatandaştan istediği desteği alamayan Hazinedar, öğrenciler üzerinden görevden alınmasına tepki oluşturabilmek için yeni bir tezgah kurmaya kalkıştı. Bin 300 öğrencinin bursunu kestiren Hazinedar, öğrencilere belediyenin kısa mesaj hattından "Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından Vakfımız içine düştüğü ekonomik darboğaz nedeniyle bursları ödeyemeyecek" mesajı gönderdi. Vakfın iki haftada nasıl olup da mali krize girdiği ise merak konusu oldu. 

BİN 300 ÖĞRENCİYE VERİLEN BURSU DURDURDU: 1991 yılından bu yana faaliyette bulunan kısa adı 'BELTAŞ' olan Beşiktaş Kültür Hizmet ve Sosyal Yardım Vakfı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılması ardından içine düştüğü ekonomik darboğazı gerekçe göstererek, 2017-2018 yılında  bin 300 kadar öğrenciye verdiği bursu durdurdu.

BAŞKANIMIZ GÖREVDEN ALININCA MALİ KRİZE GİRDİK!

Beltaş Vakfı tarafından öğrencilere gönderilen mesajda, "Hayırseverlerin bağışlarıyla ayakta duran Beltaş Vakfımız, sayın Başkanımız Av. Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılması neticisinde ekonomik darboğaza girmiştir. Vakfımızın burs ödemelerinin durdurulmuş olduğunu üzülerek bildirmek durumundayız" denildi. Mesajın devamında, "Yeni yılın ve önümüzdeki dönemin siz gençlere ve ülkemize çok daha güzel günler  getirmesi dileğiyle hepinize esenlikler diliyoruz. Sevgi ve saygılarımızla" ifadesi yer aldı.

AYLIK 300 LİRA BURS: Vakıf yetkilileri, DHA muhabirinin sorusu üzerine Beşiktaş Belediyesi'ne gelen yeni yönetimin alacağı karara göre bursların akıbetinin belli olacağını bin 300 kadar öğrenciye verilen aylık 300 TL'lik bursun kesildiğini söyledi. Vakfın ekonomik sorunlar nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldığı ifade edildi. Beltaş Vakfı, şahsen başvuran kişi, kurum ve kuruluşların müracaatlarını vakıf yönetim kurulunda değerlendirerek ayni ve nakdi yardımlarını kabul ediyordu.